Glazbeno-scenska manifestacija

Veliko zatvaranje pete sezone Downtown Pula uz Laseecha

| Autor: Glas Istre
(Foto: Downtown Pula)

(Foto: Downtown Pula)


Glazbeno-scenska manifestacija Downtown Pula, namijenjena promociji mladih, lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule, u petak donosi peto, ujedno i zadnje ovogodišnje izdanje. Svako od pet glazbenih događanja ove godine posvećeno je drugačijem glazbenom žanru i različitom mladom lokalnom glazbeniku, DJ-u i/ili producentu. Svi događaji popraćeni su svjetlosnim i LED instalacijama Visualia grupe, a u petak, 30.08. od 20 do 24 sata Downtown Pula će na De Villeovom usponu ugostiti mladog pulskog glazbenika Andreja Lasića (Laseech) koji će DJ setom predstaviti svoja najnovija glazbena izdanja.

Andrej Laseech mladi je glazbenik, producent i audio inžinjer. Glazbom se bavi od djetinjstva, a 2018. godine posebno zaintrigiran organskom plesnom glazbom izbacuje svoj prvi singl "Remember" za australsku deep house etiketu Red Ember Records te izdaje svoj prvi remix za pjesmu "Florette" poznatog dua Jana Kincla & Regis Kattiea za PDV records koji je iste godine nominiran za nagradu “Remix Godine” na dodjeli nagrada “Ambasador”. Početak 2020., Laseechu donosi veliko debitantsko izdanje na poznatom Lumberjacks In Hell, EP-u "More Than Friends" nastalo u suradnji s detroitskim glazbenikom Javonntteom na vokalima i vlasnikom etikete Marcelom Vogelom na remixu. Izdanje je postiglo ogroman uspjeh i popelo se na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih house singlova u svijetu. Laseech nastavlja producirati glazbu, a 2021. godine izdaje traku na kompilaciji Eddyja Ramicha BBE Music “Croatian Blue”. Ove godine Laseech iznenađuje još jednim velikim izdanjem s pjevačicom Desney Bailey i remiksima Patricea Scotta, detroitskog deep house glazbenika i Degoa, britanskog glazbenika i začetnika Broken Beat glazbe.

Laseech-ev rad podržavaju i sviraju svjetski poznati izvođači kao što su Osunlade, Danny Krivit, Antal, The Blessed Madonna, Horse Meat Disco, Soul Clap, Kai Alce, Chez Damier i mnogi drugi, a s izdanjima na BBE Music-u, Lumberjacks In Hell-u, Forbidden Dance Records-u i drugima, Laseech se pozicionirao na europsku house scenu kao jedan od najzanimljivijih mladih glazbenika i izvođača.

 Ulaz na sva Downtown Pula događanja je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter