Ovog petka na De Villeovom usponu

Veliko zatvaranje četvrte sezone glazbeno-scenskog ciklusa Downtown Pula uz nemanja DJ set

| Autor: Glas Istre
(Snimila Petra Tadić)

(Snimila Petra Tadić)


Glazbeno-scenska manifestacija Downtown Pula, namijenjena promociji mladih, lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule, u petak donosi peto, ujedno i zadnje ovogodišnje izdanje. Svako od pet glazbenih događanja ove godine posvećeno je drugačijem glazbenom žanru i različitom mladom lokalnom glazbeniku, DJ-u i/ili producentu. Svi događaji popraćeni su svjetlosnim i LED instalacijama Visualia grupe, a u petak, 01.09. od 20 do 24 sata Downtown Pula će na De Villeovom usponu ugostiti mladog pulskog glazbenika Luku Šipetića koji će DJ setom predstaviti svoj glazbeni projekt nemanja i zavrtjeti svoje nikad objavljene outtakeove i omiljene glazbene dragulje iz cijelog svijeta.

"nemanja" je glazbeni projekt mladog pulskog autora i umjetnika Luke Šipetića koji se javnosti prvi put predstavlja 2019. godine, svojim eponimnim debi albumom Tarot Funk. Spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka okupan mističnim simbolima tarota zaintrigirao je publiku, ali i kritiku te poharao regionalne i europske glazbene ljestvice. Veliki uspjeh albuma rezultirao je i formiranjem benda.

(Snimila Petra Tadić)(Snimila Petra Tadić)

Intrigantan "melting pot" raznih world music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu "Cosmic Disco" objavljenim 2020. godine. Pod utjecajem "Tibetanske knjige mrtvih" i naizgled nespojivih stilova poput cumbije, tajlandskog funka i afro-funka nemanja nastavlja svoj uspješan koncertni pohod. Album je, unatoč koroni, predstavljen od Ljubljane do Skopja, a nakon dva albuma koji su bili proglašeni kao jedni od najboljih albuma u regiji, bend se posvećuje koncertima uživo i eksperimentiranju sa svojim zvukom.

Aktualni, treći album "Voodoo Beat" izašao je početkom ovog ljeta, a rezultat je svirki i razvijanja zvuka: vrući afro-kolumbijski ritmovi, karipski dub i tropska egzotika koja oduševljava publiku po klubovima i festivalima diljem regije i svijeta.

(Snimila Petra Tadić)(Snimila Petra Tadić)

Ulaz na sva Downtown Pula događanja je slobodan.

Downtown Pula podržavaju Turistička zajednica grada Pule, Visualia Festival, Kampanjola eko bira, Arheološki Muzej Istre i LAS production services.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter