velika imena

Tradicionalne besplatne radionice u Puli - Dedić, Jukić i Bernobić podučavat će o jazzu

| Autor: Mladen Radić
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Hrvatska glazbena unija, ogranak Pula, poziva na besplatne jazz radionice, koje će se održati u Puli 27., 28., i 29. rujna uz završni koncert predavača. Predavači su Matija Dedić - klavir, Robert Jukić - kontrabas i Adriano Bernobić - bubanj. Prijave traju do petka 20 rujna, a prijaviti se može na [email protected].

Svi zainteresirani mogu se prijaviti neovisno o stupnju prethodnog znanja, te dobnoj granici. Sve radionice i završni koncert predavača su otvorenog tipa, i bez ikakve naknade. Mjesto održavanja su prostorije Puhačkog orkestra grada Pule u Rojcu, dok će se koncert predavača održati u nedjelju 29. rujna u 20 sati u Circolu.

Basist, skladatelj, aranžer i producent Robert Jukić jedan je od najsvestranijih i najplodnijih slovenskih glazbenika. Počevši s električnim basom kao tinejdžer, na početku svog glazbenog života svirao je u raznim bendovima. Od tada je svirao s raznim slovenskim i međunarodnim umjetnicima i bio je izložen različitim stilovima glazbe, što se odrazilo i na njegovim pločama. Pod svojim imenom ima osam izdanja koja pokrivaju razne stilove a pojavljuje se na 50 albuma s drugim umjetnicima.

Hrvatski jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić jedan je od najpoznatijih hrvatskih jazz glazbenika. Iz glazbeničke obitelji (sin Arsena Dedića i Gabi Novak), diplomirao 1997. jazz na Umjetničkoj akademiji u Grazu (Harald Neuwirth). Od 1994. član Boilers Quarteta, potkraj 1990-ih utemeljio vlastiti sastav. Surađivao s poznatim glazbenicima kao što su Boško Petrović, Darko Jurković, Tamara Obrovac, Ladislav Fidri, Buster Williams i dr.) te s najpoznatijim hrvatskim glazbenicima drugih žanrova. Sklada za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najboljega jazz-skladatelja, te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume, skladbe i instrumentalne izvedbe

Adriano Bernobić završio je osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Puli. Pripremajući se za Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu svirao je u brojnim malim jazz skupinama i pulskom Big Bandu. Tijekom školovanja u Grazu, imao je privilegiju surađivati sa profesorima Wolfgangom Tozzijem, Christianom Salfelnerom, i Howardom Curtisom. Nakon diplome, upisao je magisterij u Grazu i proveo godinu dana u Parizu u sklopu razmjene studenata Erasmus programa. Danas često surađuje s Jazz orkestrom HRT-a, kao i brojnim hrvatskim i stranim jazz glazbenicima. Dobitnik je nagrade Status u kategoriji Najboljeg jazz bubnjara u Hrvatskoj. Trenutno aktivno nastupa i sudjeluje u nekoliko glazbenih projekata.

Neovisno o stupnju znanja

Svi zainteresirani mogu se prijaviti neovisno o stupnju prethodnog znanja, te dobnoj granici. Sve radionice i završni koncert predavača su otvorenog tipa, i bez ikakve naknade

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter