U promotivnoj cijeni menija od 320 kuna po osobi nude se tri slijeda, predjelo, glavno jelo i desert, na bazi ljetnog crnog tartufa - Tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje s vinima osam motovunskih vinarija
Tartufi i vino (Snimio Deni Peršić)
Treće izdanje gourmet događanja "Motovun Wine Experience - Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina", održat će ovog vikenda, od petka do nedjelje, u osam ugostiteljskih objekata na području Motovuna, u vremenu od 12 do 22 sata, u organizaciji ugostitelja i vinara Motovuna i u suradnji s Turističkom zajednicom općine Motovun.
U srednjovjekovnom dragulju unutrašnje Istre moći će se uživati u svim čarima autentične eno-gastro ponude. Bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu pripremili su motovunski ugostitelji, a svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da će se moći birati između šesnaest različitih vinskih etiketa.
U promotivnoj cijeni menija od 320 kuna po osobi nude se tri slijeda, predjelo, glavno jelo i desert, na bazi ljetnog crnog tartufa - Tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje s vinima osam motovunskih vinarija: Benvenuti (Rosé 2021, Caldierosso Cuvée 2019 - teran, merlot, tempranillo, nebbiolo), Bertoša (Pinot sivi 2021, Rosé pjenušac 2019), Fakin (Teran Il Primo 2019, Muškat žuti 2021), Tomaz (Teran Barbarossa 2018, Sauvignon Blanc Nostro 2021), Valenta (Malvazija Istarska 2021, Muškat bijeli 2021), Fachin (Malvazija Istarska Case Vecchie 2021, Teran Respo Rosso 2021), Novak (Teran 2020, Malvazija akacija 2020) i Roxanich (Montona 2018 - Malvazija Istarska, Teran Re 2009 - teran, refošk). Rezervacije su obavezne.
Na vikend meniju Konobe "Fakin" je grubo kosani juneći file začinjen maslinovim uljem, kaparima, slanim inćunima i crnim ljetnim tartufom za predjelo, teleći odrezak u vlastitom umaku s crnim tartufom, pireom od pastrnjaka i zapečenim mladim keljom za glavno jelo te domaći ravioli s crnim tartufom za desert. Konoba "Mondo" priprema Motovun entree' - Bruschette s domaćom paštetom od pilećih jetrica s crnim tartufom i bakalarom na istarski s crnim tartufom, potom Mondo's Biss: kremastu palentu s crnim tartufom u košarici od domaćeg sira & domaće tagliatelle s crnim tartufom, a za desert souffle od čokolade s crnim tartufom. Konoba "Pod voltom" odlučila se za goveđi carpaccio s rukolom, grana padanom i crnim tartufom, potom za svinjski file u umaku s crnim tartufom i domaće fuže sa svježim crnim tartufom te za čokoladni kolač u umaku od gorke čokolade i crnih tartufa.
Na meniju Restorana "Pod Napun" su Gran canapé Nobile - istarski pršut položen na prepečenom kruhu i vlastitom namazu s crnim tartufom, Zmajeve brazde - polenta s crnim tartufom izbrazdana tagliatom od junećeg bifteka te Bogata povitica - domaća povitica s čokoladnim preljevom i crnim tartufom. Bistro bar "Montona gallery" nudi carpaccio od boškarina na rukoli s crnim tartufom, file mignon u umaku od crnog tartufa na pireu od pečene mrkvice i domaći sladoled od crnog tartufa. Restoran "Kaštel" priprema paštetu od boškarina na podlozi od karameliziranog luka s crnim tartufom, tagliatu na kremi od rokule s tartufima te carpaccio od čokolade s tartufima.
Restoran "Roxanich" nudi Amuse bouche, konfitirani žumanjak/ sotirani špinat/ espuma crnog tartufa za predjelo, filet brancina / bisque od algi / burre blance s crnim tartufom za glavno jelo, te mousse od crnog tartufa / zemlja/ čokolada za desert. U Taverni "Casa rossa" pripremaju fuže s crnim tartufom, potom teleći odrezak u demi glace umaku od crnog tartufa s prilogom i za desert Pana cotta sa šumskim voćem i crnim tartufom.