OD PETKA DO NEDJELJE

Ugostitelji i vinari Motovunštine organiziraju vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina. U osam lokala moći će se KUŠATI VRHUNSKE ISTARSKE DELICIJE!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Mjesto u motovunskim restoranima treba na vrijeme rezervirati/Gurmani mogu birati između osam bogatih menija (Arhiva Glasa Istre)

Mjesto u motovunskim restoranima treba na vrijeme rezervirati/Gurmani mogu birati između osam bogatih menija (Arhiva Glasa Istre)


Ugostitelji i vinari Motovuna, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun, drugu godinu zaredom organiziraju "Motovun Wine Experience - Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina", koji će se održavati od petka 23. srpnja do nedjelje 25. srpnja u osam ugostiteljskih objekata na području Motovuna u vremenu od 12 do 22 sata.

Po cijeni od 250 kuna po osobi nude se tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) na bazi ljetnog (crnog) tartufa - tuber aestivum, uz uključen besplatan izbor vina osam motovunskih vinarija. Svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da će sudionici imati priliku birati između 16 različitih vinskih etiketa.

Konoba "Fakin" nudi grubo kosani juneći file začinjen maslinovim uljem, kaparima, slanim inćunima i crnim ljetnim tartufom (predjelo); teleći odrezak u vlastitom umaku s crnim tartufom, pireom od pastrnjaka i zapečenim mladim keljem (glavno jelo); domaće raviole s crnim tartufom (desert). Rezervacije su obavezne na [email protected] ili broj telefona 052/681-598. Konoba "Mondo" nudi domaću paštetu od pilećih jetrica s crnim tartufom i bakalar na istarski s crnim tartufom (predjelo); Mondo’s biss - polenta s crnim tartufom i domaće tagliatelle s crnim tartufom (glavno jelo); panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom (desert). Mjesto se može rezervirati na e-mail [email protected] ili broj telefona 052/681-791.

Konoba "Pod voltom" će pripremiti goveđi carpaccio s crnim tartufom (predjelo); lungić u umaku od crnog tartufa i domaće fuže s crnim tartufom (glavno jelo); čokoladni kolač s crnim tartufom (desert). Rezervacije su na e-mail [email protected] ili broj telefona 052/681 923.

Restoran "Pod napun" nudi Gran canapé Nobile - istarski pršut položen na prepečenom kruhu i vlastitom namazu s crnim tartufom (predjelo); Zmajeve brazde - polenta s crnim tartufom izbrazdana tagliatom od junećeg bifteka (glavno jelo); Bogata povitica - domaća povitica s čokoladnim preljevom i crnim tartufom (desert). Rezervacije za mjesto u restoranu "Pod napun" su na e-mail [email protected] ili broj telefona 052/681-767. Bistro bar "Montona gallery" nudi pak domaću krem juhu od celera s crnim tartufom (predjelo); teleće medaljone u umaku od crnog tartufa (glavno jelo); domaći sladoled s crnim tartufom (desert). Rezervacije su na [email protected] ili telefonski na broj 052/681-754. Restoran "Kaštel" će pak pripremiti raviole punjene mesom boškarina s umakom od crnog tartufa (predjelo); juneći file s umakom od crnog tartufa na kremi od buče i julienne povrćem u woku (glavno jelo); čokoladni užitak s crnim tartufom bit će desert. Rezervacije su na [email protected] ili broj telefona 052/681-607.

Restoran "Roxanich" će servirati domaću polentu s crnim tartufom za predjelo; brancina u beurre blanc umaku s crnim tartufom za glavno jelo, a mousse od bijele čokolade s crnim tartufom za desert. Rezervacije su i ovdje obavezne i to putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 052/205-700. Taverna "Casa rossa" nudi pjenicu od skute i crnog tartufa s domaćim sirom za predjelo; biftek u umaku od crnog tartufa s kroketima za glavno jelo te krem karamel s crnim tartufom za desert. Rezervacije su na [email protected] ili telefonski na broj 052/451-310.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter