manjada

FOTO / Dvadesetogodišnja tradicija: U Uskrsnoj fritaji na pulskoj tržnici umućeno 1600 jaja

| Autor: Roberto Rauch
(Snimio Roberto Rauch)

(Snimio Roberto Rauch)


Uoči Uskrsa na pulskoj je tržnici za sve posjetitelje organizirano pripremanje tradicionalne fritaje sa šparugama. Kako nam je kazao glavni kuhar Budimir Žižović, u padeli je ove godine bilo 1600 jaja, 20 kila šparuga i pet kila mladog luka, a sve se na laganoj vatri pažljivo miješalo najmanje 45 minuta.

(Snimio Roberto Rauch)Glavni kuhar Budimir Žižović (Snimio Roberto Rauch)

(Snimio Roberto Rauch)The Outlaw Chef (Snimio Roberto Rauch)

Već oko 10 sati na tržnici se okupio veliki broj Puležana, i uskoro se za omiljeno proljetno jelo stvorio red dug nekoliko desetina metara. Podijeljeno je više od 500 porcija, pa su svi građani dobili svoj pjat ukusne fritaje i mogli uživati u pravim mirisima i okusima proljeća. Događaj su organizirali Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

(Snimio Roberto Rauch)(Snimio Roberto Rauch)

"Ova tradicija traje više od 20 godina. Odaziv je jako dobar, kao i uvijek. Mi smo tu da to pripravimo i da ljudi budu zadovoljni okusom. Ovo je sezonsko jelo i svako ga je doma nekad radio, ali ako ga ovdje napraviš slabije nego ga oni rade doma, onda si nastradao" kroz smijeh nam je kazao Žižović.

(Snimio Roberto Rauch)(Snimio Roberto Rauch)

(Snimio Roberto Rauch)(Snimio Roberto Rauch)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter