lakši način

Ogulite kuhani krumpir u nekoliko jednostavnih koraka i to bez gulilice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Bilo da pravite pire krumpir, kuhani krumpir, knedle ili njoke, nema smisla da gulite jedan po jedan krumpir, a zatim ih stavljate kuhati. Postoji puno lakši način uz koji će kora samo skliznuti s krumpira, a vama će uštedjeti puno vremena, piše Index.

Ovaj korisni trik pronašli smo na TikToku, a viralan video tiktokerice Nicole Jacques prikupio je više od dva milijuna pregleda i oduševio njezine pratitelje - jasno je i zašto. Naime, ona je pokazala kako na vrlo jednostavan način oguliti krumpir u svega pet sekundi.

Ako planirate kuhati veću količinu krumpira, ne trebate ga prethodno guliti, već samo nožem zarezati po sredini, u krug, i staviti kuhati. Nicole je napisala da je krumpire kuhala oko pola sata, a kad ih je ocijedila, primila je svaki krumpir s obje strane i koru samo povukla s njega.

Kora će na ovaj način doslovno skliznuti s krumpira u nekoliko sekundi i uštedjeti vam puno vremena, no pripazite da se ne opečete na kuhane krumpire, pustite ih da se malo ohlade prije guljenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter