Ući prvi put u neki prostor, a osjećati ga bliskim i prostorom dobrodošlice, otpočetka je bila intencija vlasnika Danijela Peruška kada je osmišljavao ambijent i sadržaj ponude Ožujsko Pub Zaobilaznice.
"Ono što bih poželio sebi, ponudio sam drugima", najjednostavnija je rečenica kojom nam je opisao čime se vodio prilikom otvaranja ovog, Puležanima poznatog i dragog mjesta okupljanja i specifične ponude jela. Jer, gastro je ponuda na početku ušla na mala vrata, da bi se sada prometnula u polovicu prometa koji ostvaruju. I to nije nimalo slučajno. Priča se počela graditi na burgerima, a danas na ovom mjestu, osim njih, možete birati iz poprilično bogatog jelovnika, na kojem se, kako volimo uvijek reći, može pronaći za svakog ponešto.
- Pet je godina da radimo, a s hranom radimo od samog početka, ali bez posebnog naglaska na njoj. Razmišljali smo u smjeru da ništa nije najbitnije, nego da je sve jednako bitno. Hrana, usluga, muzika i piće, sve je to, po našoj zamisli, trebao biti spoj koji nije restoranskog tipa. Da ne trebate razmišljati morate li jesti, hoćete li sjediti unutra ili na terasi, a to je i nekakva okosnica pubova, kako su zamišljeni, govori nam vlasnik, otkrivajući i da su svjesno izbjegavali bilo kakvu natruhu snobizma te su stvorili imidž "casual" mjesta.
I svakako su bili u pravu. Zaobilaznica je mjesto na koje svraćate, sasvim neplanirano, ali i dolazite s društvom vrlo ciljano, a to je danas izazov postići i ući ljudima u naviku, posebice u vremenima skupoće, kada nam svaki izlazak predstavlja svojevrsni luksuz. Zato nam svako takvo mjesto, koje nije pretenciozno, stvara puno manji pritisak i lakše se za njega odlučujemo. "Nama je potpuno uobičajeno da dvije osobe dođu, od kojih jedna pije kavu, a druga jede tost", opisuje nam Peruško specifične navike gostiju koji ih pohode.