detoksikacija

Ovaj čaj je najbolji za zdravlje crijeva, a pomaže i u radu jetre

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kava je omiljeni napitak u kojem mnogi uživaju. Međutim, dok umjerena konzumacija kave može ponuditi neke zdravstvene prednosti, prekomjerni unos može dovesti do problema, poput poremećaja sna, povećane tjeskobe i probavnih nelagoda, piše Index.hr. 

Za one koji žele podržati cjelokupno zdravlje, posebno u područjima kao što su ravnoteža hormona, regulacija šećera u krvi i zdravlje crijeva, postoji nekoliko alternativa kavi koje pružaju zdravstvene prednosti bez potencijalnih nedostataka. Te alternative često uključuju sastojke koji mogu pospješiti hormonsku ravnotežu, stabilizirati razinu šećera u krvi te poboljšati probavu.

Nutricionistička terapeutkinja i stručnjakinja za zdravlje crijeva, Olivia Hedlund, nedavno je podijelila alternativu kavi koja doprinosi zdravlju crijeva. Njezina tajna je organski čaj od korijena maslačka. No, ona u svoj dodaje još i mlijeko te kolagen u prahu s okusom čokolade.

"Otkad sam prestala s kavom, osjećam se opuštenije, smanjile su mi se hormonalne akne, a probava mi je deset puta bolja", otkrila je u nedavnom TikTok videu.

Čaj od korijena maslačka s kolagenom koristan je za zdravlje hormona i crijeva zbog nekoliko čimbenika.

Kolagen je bogat aminokiselinama poput glicina, koje mogu podržati zdravlje crijeva jačanjem sluznice crijeva, smanjenjem upale i promicanjem rasta korisnih bakterija. Osim toga, kolagen može pomoći u ravnoteži hormona podržavajući zdravu kožu, kosu i nokte koji su često pod utjecajem hormonalnih promjena.

Čaj od korijena maslačka poznat je po svojim detoksikacijskim svojstvima, što može pomoći i u radu jetre. Zdrava jetra ključna je za ravnotežu hormona budući da igra ključnu ulogu u metaboliziranju i regulaciji hormona. Također ima prebiotičke učinke, potičući rast korisnih crijevnih bakterija, što je vitalno za zdrav probavni sustav.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter