zdravlje iz prirode

Mnogi imaju problema s masnom jetrom. Ovo su najbolja pića za detoksikaciju

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Mnogi imaju problema s masnom jetrom ili nealkoholnom masnom bolesti jetre, stanjem uzrokovanim nakupljanjem masti u jetri. Ako se to stanje ne tretira na vrijeme, može dovesti do upale i potencijalno napredovati te uzrokovati ozbiljnije zdravstvene probleme s jetrom. Kako do toga ne bi došlo ili kako biste smanjili izglede za to, počnite češće konzumirati neka od ovih vrsta pića, piše Index.hr. 

Sok od cikle

Sok od cikle prepun je antioksidansa i hranjivih tvari koje su korisne za održavanje funkcije jetre. Pomaže u sprječavanju nakupljanja masti u jetri, smanjujući rizik od bolesti masne jetre. Ova vrsta soka ima visok sadržaj šećera koji može pridonijeti debljanju ako se pretjerano konzumira. Dakle, budite na oprezu i ne konzumirajte previše soka kako si ne biste napravili više štete nego koristi.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je mnogima omiljena vrsta čaja, a odličan je i za detoksikaciju jetre. Sadrži katehine, antioksidanse koji podupiru zdravlje jetre smanjujući upalu i nakupljanje masti. Ne samo to, redovito pijenje zelenog čaja također može pomoći u liječenju oštećenja jetre. Ipak, pijte ga umjereno.

Kava

Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, redovita konzumacija kave povezana je s manjim rizikom od bolesti masne jetre, oštećenja jetre i ciroze, prenosi Health Shots. Iako konzumiranje kave ima brojne koristi, pripazite da ne pretjerujete s dnevnom konzumacijom. Preporučljivo je popiti maksimalno tri šalice kave dnevno, a bolje bi bilo da to bude i manje od tri šalice.

Čaj od kamilice

Baš kao i zeleni čaj, onaj od kamilice vjerojatno se mnogima nalazi na samom vrhu omiljenih toplih napitaka. Ova vrsta čaja ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti upalu u jetri. Nježan je za jetru, a ako se redovito konzumira, može pospješiti i bolji san zbog svojih umirujućih svojstava.

Voda od naranče i đumbira

Kombinacija vode s narančom i đumbirom osigurava antioksidanse i blagotvorno djeluje na probavu. Naranča pomaže u detoksikaciji, dok đumbir smanjuje upalu. Redovitim pijenjem možete očistiti jetru i pospješiti bolje funkcioniranje, prenosi Health Shots.

Voda od limuna

Limun sadrži vitamin C i antioksidanse koji mogu pomoći u detoksikaciji jetre te smanjiti nakupljanje masti u jetri. Pijte ga u umjerenim količinama, jer prekomjerna konzumacija može biti teška za ljude s jetrenim bolestima zbog njegove kiselosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter