U 8 koraka

Liječnik podijelio učinkovite savjete za prestanak hrkanja, a jedan od njih je – pjevanje

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Doktor Yuriy Gaborets podijelio je savjete kako izliječiti hrkanje i poboljšati san. Ovaj problem ne samo da ometa odmor, već i opterećuje srce pa zato ignoriranje hrkanja nije preporučljivo, navodi Gaborets u novom videu objavljenom na TikToku.

“Ako postoji apneja, potrebno je hitno liječenje”, istaknuo je liječnik, ističući bitne faze borbe protiv hrkanja.

Prvi korak je eliminirati sve što može izazvati hrkanje. Liječnik savjetuje suzdržavanje od alkohola, tableta za spavanje i sedativa. Osim toga, izbjegavajte obilne i kasne večere. Ako postoji višak kilograma, potrebno ga je skinuti, ističe Gaborets.

Drugi korak je vježbanje pluća. Prema liječniku, pjevanje prije spavanja može biti od pomoći. Ako živite u privatnoj kući, predlaže sviranje puhačkih instrumenata.

Treći korak je grgljanje. Da biste izbjegli hrkanje, možete ispirati grlo prije spavanja.

Četvrti korak je promjena jastuka. Liječnik predlaže odabir ortopedskog jastuka za “ispravnu potporu glavi”.

Peti korak je praćenje hrkanja. Možete instalirati posebne mobilne aplikacije koje analiziraju vaše disanje tijekom spavanja. Kada počnete hrkati, telefon će početi “emitirati visoke zvukove”, objašnjava Gaborets.

Šesti korak je savjetovanje s liječnicima. Vrijedi konzultirati otolaringologa koji vam može pomoći utvrditi imate li nosne polipe ili devijaciju septuma. Endokrinolog može utvrditi imate li hipotireozu (probleme sa štitnjačom i hormonima).

Sedmi korak je kupnja posebnih dodataka za spavanje. Liječnik objašnjava da maska koja pomaže pri disanju noću može pomoći u borbi protiv hrkanja.

Osmi korak je razmatranje operacije. Posavjetujte se sa stručnjacima. Možda bi “uvulopalatofaringoplastika”, kirurški zahvat koji koristi laser, mogla pomoći.

“Liječenje hrkanja bitno je i za vas i za vašu obitelj, kako bi se i oni mogli pravilno odmoriti. Hrkanje ne bi trebalo opterećivati vaše srce noću”, naglašav Gaborets, a prenosi MSN.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater