vrijedi i za višnje

Znamo kako ukloniti koštice trešanja bez upotrebe alata

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Trebat će vam boca s uskim grlom i štapić kvadratnog ili okruglog presjeka poput štapića za sushi.

Boca mora imati grlo koje nije preširoko, kako voće ne bi upadalo u nju, te dovoljno debelo grlo da ne zasiječe nježnu pulpu voća.

Postupak je sljedeći:

  • trešnje operite
  • uklonite peteljku
  • stavite jednu po jednu voćku na grlić boce
  • stavite štapić na mjesto gdje je bila stabljika
  • počnite gurati i istovremeno malo okrećite štapić
  • koštica bi trebala izaći s druge strane trešnje i pasti u bocu. Ako ne padne, znači da nije izbačena i još morate gurati štapićem

Vaše će trešnje biti savršeno očišćene od koštica bez ikakvih troškova i u kratkom vremenu!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter