PULA

Pula: Počinje akcija uklanjanja neeksplodiranih sredstava na Vallelungi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Akcija uklanjanja pronađenih neeksplodiranih sredstava iz Drugoga svjetskog rata počet će na Vallelungi 4. veljače, najavljeno je u petak iz Grada Pule.  

Kako je priopćeno, radna skupina za razminiravanje skladišta u Puli na Vallelungi uskladila je sve aktivnosti i konkretne mjere koje će se poduzeti kako bi se sva pronađena neeksplodirana sredstva iz Drugoga svjetskog rata čim prije uklonila.

Riječ je o lučkom području koje je bilo pod ingerencijom Ministarstva obrane, a zbog složene i zahtjevne procedure, sanacija tog područja provodit će se u fazama. 

U prvoj fazi obrt "Viktor" iz Rovinja obavit će pripreme pod nadzorom protueksplozijskog tima Ministarstva unutarnjih poslova, a nakon toga to će područje dubinski pregledati MUP-ovi djelatnici za razminiravanje uz pomoć specijalnih strojeva. 

"Radove uklanjanja neeksplodiranih sredstava iz Drugoga svjetskog rata koji će se provoditi u koordinaciji Lučke uprave Pula i Ministarstva unutarnjih poslova, provodi stručno i licencirano osoblje uz strogi nadzor i uz maksimalne sigurnosne uvjete", navode iz Grada Pule. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini