Rovinjski boksač

Alen Babić se vratio na pobjedničke staze u londonskoj O2 Areni

| Autor: Goran ROJNIĆ  
(Foto boxing247.com)

(Foto boxing247.com)


Rovinjski boksač Alen "Savage" Babić slavio je dominatnom izvedbom u meču protiv Britanca Stevea Robinsona "Draga" i zabilježio pobjedu prekidom u šestoj rundi. Na boksačkom spektaklu u londonskoj O2 Areni u susretu teške kategorije Babić je dominirao od prvog trenutka meča sve do trenutka kada je u šestoj rundi sudac prekinuo meč.

Babić je pokazao izvanrednu raznolikost te neumornost tijekom cijelog meča. Očito dobro fizički spreman svaku je rundu sve više nanosio štetu na licu Robinsona, posebno je to bilo očito u petoj i šestoj rundi. Iako britanski boksač nije odustajao, sudac je donio najbolju odluku za njegovo zdravlje, prekidajući meč usred šeste runde, odnosno proglasivši rovinjskog boksača pobjednikom.

Prva runda protekla je očekivano u ispitivanju snaga, gdje su boksači u svakoj prilici lovili klinč uz razmjenu kratkih udaraca. Rovinjski boksač uspio je uputiti par dobrih aperkata koji su prošli ispod garda britanskog boksača, ali nije ga uspio ozbiljnije uzdrmati. U drugoj rundi, nakon početne razmjene udaraca, meč se nastavio u bliskoj distanci, što je odgovaralo Babiću, koji je sredinom runde uspio uputiti nekoliko krošea koji su uzdrmali Robinsona.

Britanskog boksača to je usporilo i uzdrmalo te više nije uspijevao pronaći udarce koji bi pogađali Babića. Što je meč više odmicao to je Babić podizao tempo i upućivao razornije udarce, koji su činili sve više štete na protivniku. Od početka četvrte runde Babić je krenuo u nezadrživ ritam, konstantno je pritiskao protivnika ne posustajući u namjeri da okonča borbu prije dogovorenih deset rundi. Britanac je bio statičan i primao udarce, a krošei i aperkati uzdrmali su britanskog boksača u šestoj rundi i to je bio kraj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter