FNC 19

FOTO / Borilački spektakl u pulskoj Areni: Fabjan dokrajčio De Castra na kraju prve runde

| Autor: Ivica Cerovac


Nakon tri i pol sata povišenog adrenalina, okončan je FNC 19 održan u dupke punoj pulskoj Areni.

Fabjan vs. De Castro

Ušao je potom u kavez Aleksandar "Joker" Ilić, s kojim će Fabjan odmjeriti snagu 23. studenog u Zagrebu.

Premda više od 15 kg lakši od svog protivnika, Fabjan je hrabro zauzeo sredinu kaveza, preuzeo inicijativu i na isteku treće minute prve runde snažnim lijevim krošeom poslao De Castra na pod i potom ground and poundom završio borbu.

Krenula je borba

***************************************************************

Slijedi glavna borba večeri u teškoj kategoriji između "trojanca" Mirana Fabjana i Yorgana De Castra sa Zelenortskih Otoka. Bit će to dvoboj za privremeni FNC pojas teške kategorije, jer je vlasnik "pravog" pojasa, Ivan Vitasović iz Trojana, zbog ozljede zadobivene prije devet dana morao odustati od nastupa u pulskoj Areni, a usprkos "short noticeu" zamijenio ga je klupski kolega "Slo Rocky".

Usprkos ovakvom ishodu, Hrvatska je u "Fight of Nations" svladala Srbiju rezultatom 14:9.

Filip "Nitro" Pejić vs. Vaso "Psihopata" Bakočević

Prva runda više je naličila predstavi nego pravoj borbi, a onda je nakon nepune četiri minute Pejić plasirao snažan middle kick kojim je pogodio Bakočevića točno u jetru i srušio ga, no u želji da što prije završi borbu, pogodio je svog protivnika nogom u glavu (soccer kick) dok je ovaj ležao na podu, što po pravilima nije dopušteno i uslijedila je diskvalifikacija.

Krenula je borba.

***************************************************************

Slijedi velika završnica reality showa "Fight of Nations" i obračun trenera hrvatskog i srpskog tima, Filipa "Nitra" Pejića i Vase "Psihopate" Bakočevića. Borba će se održati u catchweight kategoriji do 75 kg.

Barton vs. Jason

Ona nije bila previše teška i Barton je jednoglasno obranio svoj FNC pojas perolake kategorije, a pritom su mu dvojica sudaca dala 49:45, a jedan 50:45.

I ona je protekla u Britančevoj dominaciji, no premda je nastavljao snažno pogađati svog protivnika, Jason je preživio sva iskušenja i odveo borbu do sudačke odluke.

U četvrtoj rundi krenuli su i prvi zvižduci gledatelja željnih više akcije, a oni kao da su bili signal za Bartona da ubaci u višu brzinu i nakon dvije i pol minute stigao je snažan udarac koji je Jasona poslao na pod, ali premda krvave glave, Brazilac je još jednom pokazao od kakvog je materijala napravljen te je odveo borbu u petu, posljednju rundu.

U trećoj rundi nastavio je Barton s inicijativom i pokazao širok repertoar udaraca kojim raspolaže, ali premda niti jednom nije uspio odvesti borbu u parter, Jason je sve izdržao.

Drugu rundu otvorio je Jason brzim rušenjem, ali nakon dvije minute Barton se izvukao iz podređenog položaja u parteru, vratio borbu u stojku i potom dominirao do kraja runde.

Nakon tri minute protekle u taktiziranju, Jason je iskoristio Bartonov neuspio high-kick da ga sruši i potom je do kraja runde zadržao borbu u parteru.

Krenula je borba.

***************************************************************

Slijedi borba za pojas FNC prvaka perolake kategorije koji je u vlasništvu Britanca Jordana Bartona, a pokušat će mu ga oduzeti Brazilac Rony "Jason" Mariano.

Banović već zna i protiv koga će imati svoju prvu obranu. Bit će to MIljan Zdravković, a ta bi se borba trebala održati 23. studenog na FNC 20 u zagrebačkoj Areni.

Banović vs. Wojcikiewicz

I u trećoj rundi Wojcikiewicz je bio opasniji na nogama, pa je Banović pribjegao novom rušenju, zauzeo gornju poziciju u parteru i serijom udaraca zasuo Poljaka, da bi ga potom ulovio u zahvat gušenja i četiri sekunde prije isteka runde stigao do pobjede, vrijedne FNC pojasa bantam kategorije.

Nakon dvije minute druge runde vidjeli smo prvo rušenje od strane Banovića, koji ga nije uspio kapitalizirati i kad su se nakon minute u parteru borci ustali, Poljak je s nekoliko razornih krošea izbacio svom protivniku zaštitnu gumu iz usta.

Gotova je izjednačena prva runda u kojoj niti jedan borac nije niti pomislio na hrvanje i odlazak u parter te smo gledali pet minuta izmjene udaraca u stojci.

Krenula je borba.

***************************************************************

Sve borbe za pojas dogovorene su u pet rundi po pet minuta, za razliku od ostalih koje traju tri runde po pet minuta.

Sada slijedi prva od tri večerašnje borbe za pojas prvaka, i to inauguralni u bantam kategoriji između Darka Banovića iz BiH i Bartosza Wojcikiewicza iz Poljske.

Batur vs. Betlemidze

Batur je nakon pobjede, uz dužno poštovanje prema Ivanu Vitasoviću, najavio kako je ovo samo početak i da neće stati dok ne osvoji ono što mu pripada, a to je FNC pojas teške kategorije.

Gruzijac je nakon deset sekundi srušio svog protivnika, no Batur ga je odmah okrenuo u parteru, zauzeo dominantnu poziciju i započeo zasipati Betlemidzea razornim udarcima te "natjerao" suca u kavezu da nakon 3 minute i 50 sekundi prekine borbu.

Krenula je peta borba večerašnjeg programa.

***************************************************************

Slijedi novi teškaški obračun u kojem će snagu odmjeriti hrvatski borac Martin Batur i Gruzijac Shota Betlemidze.

Ančić vs. Katanović

Ovom pobjedom Hrvatska je svladala Srbiju u "Fight of Nationu" bez obzira na ishod obračuna dvojice trenera, Filipa Pejića i Vase Bakočevića.

Uz glasnu podršku s tribina, Ančić je odmah preuzeo inicijativu, prebacio borbu u parter i na isteku treće minute "zagušio" svog protivnika.

Krenula je borba.

***************************************************************

Slijedi finale reality showa "Fight of Nations" u kojem će hrvatske boje braniti Marko Ančić, a srpske Vojo Katanović.

Ramos vs. Kudrešovas

Trojan večeras vodi 2:1, Ramos sada ima čistih 5:0 u svojoj profesionalnoj karijeri.

Ni treća runda nije donijela previše atrakcije te su zvižduci iz gledališta bili sve glasniji, ali Ramos je znao iskoristiti segment u kojem je najjači, odveo borbu u vode koje njemu pašu i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca, koji su sve tri runde presudili u njegovu korist

Prvi put smo večeras dočekali kraj prve runde. Nakon pasivne prve minute odrađene u stojci, borba se preselila u parter gdje je Ramos zauzeo gornju poziciju, ali nije je uspio naplatiti. U samoj završnici ulovio je zahvat gušenja, no Litavca je spasio gong.

Započela je treća borba.

***************************************************************

(Snimila Leona Teodorović)Luka Šulić (Snimila Leona Teodorović)

I treću godinu u nizu za muzičku pauzu na pulskom borilačkom spektaklu zaduženi su virtuozi na violončelu. Nakon Ane Rucner i Stjepana Hausera, večeras je zasvirao Luka Šulić.

Prije nje, u kavez su ušla dvojica boraca odjeveni poput rimskih gladijatora i deblji kraj izvukao je onaj naoružan kopljem, koji je završio proboden protivničkim mačem.

Treća borba donosi i trećeg člana pulskog Trojana, Kubanca Andresa Ramosa, koji će u poluteškoj kategoriji odmjeriti snagu s Litavcem Arturasom Kudrešovasom.

(Snimio Ivica Cerovac)(Snimio Ivica Cerovac)

Gotove dvije uvodne borbe, slijedi brisanje krvi u kavezu i potom glavni dio priredbe.

Pletikos vs. Mboyo

Pletikosu nije pomoglo navijanje prepune Arene, iskusniji Britanac slavio je prekidom u prvoj rundi.

Završili su u parteru gdje je Mboyo preuzeo dominantnu poziciju, krenuo je ground and pound i na ulasku četvrtu minutu sudac je prekinuo borbu.

Na polovici prve runde Erik primio jedan nizak udarac tamo gdje najviše boli, kratka pauza pa nastavak

Počela je druga borba.

Slijedi dvoboj "trojanca" Erika Pletikosa i Britanca Randyja Mboyoa, jedinog borca koji je "pao" na službenom vaganju, na kojem je imao 0,8 kg više od dozvoljenog limita za perolaku kategoriju

Rajić vs. Kelc

Rajić: Držao sam se svega što mi je Zelg govorio i dogovorena taktika urodila je plodom. Čuo sam da je koeficijent na moju pobjedu bio 2.80, nadam se da se netko kladio i zaradio pare.

Počela prva borba i odmah završila nakon 28 sekundi. "Trojanac" Dylan Rajić je zasuo snažnim udarcima Timu Kelca i sudac je prekinuo ovaj neravnopravan dvoboj.

**************************************

(Snimio Ivica Cerovac)(Snimio Ivica Cerovac)

Sve je spremno za FNC 19, borilački spektakl koji će se u organizaciji promocije Fight Nation Championship večeras održati u pulskoj Areni. Treću godinu u nizu, moderni gladijatori su se jučer okupili na Forumu ispred Augustovog hrama, sučelili se oči u oči sa svojim protivnikom, odradili službeno vaganje i sad slijedi završni čin, ulazak u kavez postavljen u centru pulskog Amfiteatra.

U njemu će ljubitelji slobodne borbe i povišenog adrenalina moći vidjeti devet mečeva od kojih će dva donijeti veliku završnicu reality showa "Fight of Nations" s finalnom borbom između Marka Ančića i Voje Katanovića te obračunom trenera hrvatskog i srpskog tima, Filipa "Nitra" Pejića i Vase "Psihopate" Bakočevića.

U igri će biti i tri pojasa FNC prvaka. Za njih će se u bantam kategoriji boriti Darko Banović i Bartosz Wojcikiewicz, u perolakoj Jordan Barton i Rony "Jason" Mariano te u teškoj Miran Fabjan i Yorgan De Castro. Premda, teškaški pojas bit će tek privremeni, a glavni "krivac" za to je Fažanac Ivan Vitasović.

"Trojanac" je prije dvije godine u Areni svladao Brazilca Geronima dos Santosa, lani Poljaka Michala Andryszaka, a na putu prema novoj obrani teškaškog pojasa na domaćem terenu zaustavila ga je ozljeda. Slomio je peto rebro i morao otkazati borbu protiv Yorgana De Castra sa Zelenortskih Otoka, s kojim će tako u glavnoj borbi večeri danas snagu odmjeriti Vitasovićev klupski kolega, Slovenac Miran "Slo Rocky" Fabjan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter