SUPERSPORT DRUGA LIGA

FOTO / Uljanik svladao Grobničan na Verudi: Perić-Komšić i Pajković kaznili gostujuće promašaje

| Autor: Ivica CEROVAC


ULJANIK : GROBNIČAN      2 : 1

Stadion SRC Uljanik Veruda. Utakmica 3. kola SuperSport Druge NL: Uljanik - Grobničan 2:1 (0:0). Sudac: Toni Dadić (Zagreb) - 5,5. Pomoćnici: Ferenčić (Rijeka) i Horvatinović (Petrinja). Strijelci: 1:0 Perić-Komšić (48' - 11m), 2:0 Pajković (70'), 2:1 Mikulica (76'). Žuti kartoni. Batelić, Buić (Ujanik), Golić, Mikulica (Grobničan).

ULJANIK: Jurak 7, Buić 6,5, Grbac 6,5 (od 59. Batelić 6,5), Pajković 7, Žgomba 6,5, Perić-Komšić 7 (od 73. Travaglia -), Đuranović 6 (od 59. Ikpoma 6,5), Zgrablić 6,5, Žiković 6,5, Giljanović 6,5, Parezanović 6 od 46. Sinožić 6,5).

GROBNIČAN: Margan 5,5, Bosančić 6, Golić 6, Tešović 6 (od 56. Mendrila 6), Knežević 6 (od 80. Simonaj -), Pilčić 6 (od 71. Kočević -), Pozderac 5,5 (od 80. Matić -), Dukađin 5,5, Blečić 6 (od 71. Mikulica 6,5), Batarelo 6,5, Zubović 6.

Nogometaši Uljanika stigli su do druge ovosezonske domaće pobjede svladavši s 2:1 Grobničan u utakmici s dva lica. U prvom poluvremenu opasno je bila ugrožena nepobjedivost "brodograditelja" na Verudi koja se protegnula na skoro 16 mjeseci i da su gosti u svlačionicu otišli s dva-tri pogotka prednosti, to ne bi bilo nezasluženo.

No, Puljani su uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom u prvih 45 minuta i onda su u nastavku Robert Perić-Komšić iz kaznenog udarca i Benjamin Pajković kaznili sve promašaje gostiju, koji su potom preko Lovre Mikulice uspjeli tek postići počasni pogodak.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je proteklo u znaku nogometaša Grobničana i samo zahvaljujući činjenici da gosti nisu imali najbolje naštimane nišanske sprave te da je Carlo Jurak bio raspoložen, "brodograditelji" su "veliki odmor" dočekali s početnih 0:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu gostujuću prijetnju "skuhao" je u 10. minuti Parezanović, koji je na centru napucao Batarela i odbijena lopta "gurnula" je u kontru Pilčića, čiji je pokušaj s ruba kaznenog prostora blokirao Zgrablić. Tri minute kasnije opet je Batarelo inicirao opasnost za domaći gol loptom u prostor za Dukađina, no Jurak je bio na visini zadatka, ali čak i da se mreža zatresla rezultat se ne bi promijenio, jer je pomoćni sudac signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Domaćin se prvi put ukazao u 18. minuti, kad je Parezanović iskosa s desne strane pucao ravno u Margana, da bi šest minuta kasnije Grbac nakon solo prodora previše odugovlačio s udarcem i propala je izgledna prilika. Kako se to radi pokazao mu je u 25. minuti Pajković, koji je bez previše razmišljanja snažno potegnuo s 20-ak metara, ali Margan je bio spreman i loptu koja je išla ispod grede vršcima prstiju izbacio u korner. Bilo je to sve od igrača Sergeja Banovića u prvom poluvremenu i do odlaska u svlačionice na terenu je postojala samo jedna momčad - gostujuća.

U 30. minuti Jurak je kratko ispucao loptu, ali odmah se iskupio za svoj propust izbivši udarac Dukađina u korner. Nakon ubačaja iz kuta Batarelo je prebacio loptu s prve vratnice za Dukađina, koji je nogom s vrha peterca, sam kao duh, pucao preko gola. I u narednoj minuti je Batarelo gurnuo Dukađina u priliku iz koje je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali Jurak je izišao kao pobjednik iz situacije "jedan na jedan".

U 37. minuti opet je zaprijetio Dukađin, ovaj put prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora koji je tik uz vratnicu završio u korneru. Iz njega je Tešović pronašao Pilčića koji je pucao iz okreta, a Jurak upisao novu intervenciju. Posljednja gostujuća prijetnja u prvom dijelu stigla je u 43. minuti, kad je nakon ubačaja Pozderca s desne strane Pilčić glavom pucao preko gola.

Kazna za sve propuštene prilike stigla je početkom nastavka. Ubačaj s desne strane na drugu vratnicu Žgomba je želio glavom vratiti u sredinu, no lopta je u ruku pogodila Pozderca i jučer iznimno neraspoloženi sudac Dadić pokazao je na "bijelu točku" s koje je Perić-Komšić u 48. minuti doveo Uljanik u vodstvo.

Uzdrmao je primljeni pogodak goste što su Puljani iskoristili da uspostave ravnotežu na terenu, na kojem se nije događalo ništa vrijedno spomena do 70. minute, kad je Uljanik "poduplao" svoju prednost. Dugom loptom iznačen je bio Batelić na lijevoj strani, a onda je uslijedilo "prebrojavanje" preko Perić-Komšića i Ikpome do Pajkovića, koji je precizno pogodio suprotnu "malu mrežicu".

Bio je to dodatni udarac za goste i tek što se krenulo s centra, mogla je i treća lopta završiti u njihovoj mreži. Pogriješio je Margan, koji je promašio loptu ubačenu iz kuta i ona je stigla do usamljenog Ikpome na drugoj vratnici, a ovaj je glavom pucao pored gola. Uzvratio je Grobničan akcijom nakon koje su gosti tražili kazneni udarac zbog igranja rukom, ali umjesto na "bijelu točku" sudac je pokazao na korner poslije kojeg je sjajno glavom na prvoj vratnici pucao Zubčić, ali još je bolja bila Jurakova obrana.

No, tu opasnost još nije bila otklonjena i u nastavku akcije "rezervist" Mikulica je prepolovio gostujući zaostatak. Bio je to signal za nogometaše Grobničana da bace sve karte u napad ne bi li uspjeli izbjeći poraz, ali u rastrzanoj igri kojoj smo svjedočili do posljednjeg sudačkog zvižduka, u tome nisu uspjeli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter