ISTRA 1961

Spustio se zastor na ljetni prijelazni rok u HNL-u: Još jedna tržnica za brzi zaborav u Puli

| Autor: Ivica Cerovac
Zasad tek pridošlica - Giorgi Gagua (Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

Zasad tek pridošlica - Giorgi Gagua (Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Spustio se zastor na ljetni prijelazni rok u SuperSport HNL-u, još jednu u nizu nogometnih tržnica koju će poklonici Istre 1961 nastojati što prije izbrisati iz memorija jer je iz nje zeleno-žuta momčad izišla slabija usporedi li je s onom koja je prošlu sezonu okončala na osmoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Ostao je ovog ljeta pulski klub bez Ante Majstorovića i Mladena Devetaka, dvojice, od tek četvorice, igrača s više od 2.500 prvoligaških minuta u nogama prošle sezone. Nema više u njegovim redovima niti Emmanuela Ekonga, Frane Mlinara i Luke Hujbera, koji bi, da su se zadržali na "Drosini" i pritom ih zaobišle zdravstvene tegobe, sigurno konkurirali za nastup na svim utakmicama.

Od proljeća nema niti Ante Ercega, najboljeg klupskog strijelca u dvije posljednje sezone kojeg je "potjerao" Paolo Tramezzani. Klub su napustili i Sebastian Nebyla i Tomislav Duvnjak, premda se teško oteti dojmu da je odluka da se njih dvojicu lani pošalje na posudbu bila ishitrena, čemu u prilog ide i činjenica da joj je kumovao tadašnji trener Mislav Karoglan, u čije se procjene oko kvalitete igrače moglo uvjeriti.

No, nakon što su godinu dana izbivali iz Pule, s njima je dogovoren sporazumni raskid ugovora, isto kao i, poslije trakavice koja se rastegnula cijelo ljeto, s Terrenceom Douglasom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter