na domaćem terenu

Jadran poražen od Mladosti: Favorit odnio bodove pogotkom u posljednjoj minuti

| Autor: Boris Vidulin
Paolo Matteoni (Foto NK Jadran)

Paolo Matteoni (Foto NK Jadran)


JADRAN : MLADOST     1 : 2

Stadion Veli Jože. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Dragun (Otok) 5. Pomoćnici: Vuzem (Pribiševci), Šormaz (Slavonski Brod). Strijelci: 0:1 Pisačić (33), 1:1 Jubita (45), 1:2 Marić (89). Žuti kartoni:Tošić, Radman, Sumić, Šverko, Bamba, Stošić (Jadran), Pisačić, Krešić (Mladost). Crveni kartoni: Tošić (90- udaranje suparnika), Azinović (90-udaranje suparnika), Ivančan (90-udaranje suparnika.00

JADRAN: Marić 6,5, Šverko 6,5, Tošić 5, Jabita 6,5, Ivetić 6 (od 71. Bamba -), Sumić 6, Krasniqi 6 (od 71. Stošić -), Bernobić 6,5, Radman 6,5, Matteoni 7 (od 79 Al Tharwan -), Mikloš 6.

MLADOST: Vincelj 6, Lukman 6 (od 74. Precetti -), Zubović - (od 25. Krešić 6, od 81. Ivančan -), Azinović 5, Brezina 6, Jakšić 6,5 (od 74. Borovac -),Pisačić 7, Lopa - (od 25. Bošnjak 6,5), Perić 7, Nikolić 6,5, Marić 7,5.

Gruba utakmica

Nakon trećeg uzastopnog domaćeg susreta i dva remija, Jadran je pretrpio prvi poraz. Mladost iz Ždralova je definitivno najkvlaitetnija momčad koja je gostovala ove sezone u Poreču, ali i najskuplja. Porečani što je jači protivnik to igraju bolje i agresivnije, no ovog puta nisu uspjeli ostati neporaženi.

U posljednjoj minuti susreta najbolji igrač utakmice Nikola Marić pokazao je svoje kvalitete i nakon odličnog dodavanja Antonia Perića s desetak metara pospremio loptu pod gredu u sam kut za 1:2. Nakon nemilih scena koje su se dogodile nakon drugog gola, gosti su ostali s dva igrača manje, domaćin bez jednog, ali više nije bilo vremena, sudac je unatoč četiri izmjene i najmanje pet minuta prekida pokazao samo četiri minute nadoknade.

Sama utakmica, bez obzira na opću tučnjavu na kraju, bila je oštra i na rubu žutih kartona s puno prekida. Možda to nema veze s tom činjenicom, ali gostujući trener je zbog ozljeda već u 25. minuti izvršio dvije izmjene igrača. Latentna opasnost, kako se i moglo očekivati, bio je Nikola Marić, koji je pucao sa svih pozicija, i nogom i glavom, no uglavnom nije bio precizan.

Poveli su gosti nakon nešto više od pola sata igre, Perić je uputio nešto između centaršuta i udarca, lopta je završila pod gredu, vratar se visoko vinuo i obranio je, ali se odbila gotovo u "mrtvi kut" gdje ju je dočekao Pisačić i zakucao ispod ruku vratara prizemno uz samu vratnicu. Jadran se do kraja prvog djela uspio vratiti, Matteoni je bio na desnoj strani na vrhu kaznenog prostora, dojam je kako je tražio suigrača da izmjeni dupli pas, nije ga našao pa se odlučio na ubačaj i pronašao glavu Jabite koji su skreće u mrežu.

Vratnica Sumića

Već sljedeći napad u sudačkoj nadoknadi domaćin je izveo udarac iz kuta, Sumić se pojavio na prvoj stativi i loptu s tri metra glavom poslao baš u nju.

Drugi dio je počeo opraštanjem isključujućeg kartona Pisačiću koji je bez lopte udario Sumića, što je moglo promijeniti tijek susreta, ali sudac tako nije mislio. Domaćin je odgovorio prilikom kada je Krasniqi prizemno ubacio, ali je Ivetić iz blizine za malo bio kratak, a nedugo zatim je Matteoni ubacio loptu pred protivnički gol, ona je udarila u Ivetića i završila iznad vratnice.

Na drugoj strani Marić je dva puta pucao glavom, jednom nikako, drugi put u gredu, a najbolju priliku propustili su kada je Pisačić pucao sa šest metara pravo u vratara, a odbijenu loptu Precetti iskosa šalje u praznu mrežu gdje ju s crte u polje i to petom vraća Tošić. I onda se dogodio pogodak gostiju te scene kojima nije mjesto na sportskim borilištima pa je i onih, nevjerojatno malih, četiri minuta naknade prošlo bez ikakvih događanja na terenu za razliku od košmara na tribinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter