Najuspješnija aktivna paraolimpijka

Ristoski osvojila deseto mjesto

| Autor: Goran Rojnić
(Reuters)

(Reuters)


Pulska paraolimpijka, skakačica u dalj, Mikela Ristoski, na Igrama u Parizu osvojila je 10. mjesto, što je značilo da je natjecanje napustila nakon prve tri serije skokova ne uspijevši ostvariti jedno od osam najboljih rezultata koje je garantiralo skokove u tri dodatne serije u skoku u dalje T-20 kategorije.

Ristoski je na igrama, inače, osvojila tri uzastopne medalje, zlato u Rio de Janeiru 2016. godine te dvije bronce, u Londonu 2012. i Tokiju 2021. godine. No, u Parizu nije išlo, razlog svakako leži i u činjenici da je na ove Paraolimpijske igre stigla nakon teške ozljede zadobivene ranije ove godine na Svjetskom prvenstvu, zbog koje je dugo bila izvan stroja.

Ristoski nije najbolje otvorila natjecanje. Startala je kao treća po redu od 15 natjecateljica i prvi joj je skok donio prestup. No, konkurentice su već u prvim skokovima pokazale da će borba za medalju biti itekako neizvjesna jer Poljakinja Kucharczyk doskočila je na 5,52 metara, što joj je bio najbolji rezultat sezone iako je svjetska i paraolimpijska rekorderka sa skokovima preko šest metara.

Brazilka Zileide Cassiano da Silva skočila je još i dalje, na 5,76 metara. Druga Brazilka, Jardenia Felix Barbosa da Silva doskočila je na 5,57 metara, a za kraj Turkinja Damla Altin Fatma na 5,66 i bile su to prve četiri pozicije nakon prve serije.

Poljakinja je odmah dohvatila 5,70, Brazilka ostvarila gotovo identičnu duljinu, a Ristoski nije mogla odmah odgovoriti i prvi skok koji je bio valjan iznosio je 5,10 metara.

Treću je seriju Kucharczyk otvorila skokom 5,78 metara i preuzimanjem vodstva, na što Cassiano da Silva nije imala odgovor, a Ristoski je tek za osam centimetara poboljšala svoje izdanje iz druge serije, doskočivši na 5,18 metara, čime je u tom trenutku držala desetu poziciju, propustivši osmu poziciju i dodatna tri skoka za svega četiri centimetra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter