ISTRA 1961

Za sada ništa od pojačanja koje je najavio Tramezzani

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Saša Miljević / Pixsell)

(Snimio Saša Miljević / Pixsell)


Poroznost svoje obrane i veliki broj lopti koje su u uvodnim kolima završile u zeleno-žutoj mreži, na "Drosini" su pokušali opravdati teškim startnim ždrijebom, no "ples kuglica" niti u prošlosti nije bio naklonjen Istri 1961, pa opet njeni igrači u prijašnjim prvenstvima nisu bili primorani toliko često kretati s centra.

Dovoljno je da se vratimo četiri godine unatrag, kad su Puljani u prva tri ogleda odmjerili snagu s Hajdukom, Dinamom i Rijekom te pritom ukupno primili pet pogodaka, koliko i sada u prvom kolu na Maksimiru. Kad se na "petardu" nadovezao pogodak Gorice i "poker" Rijeke, Paolo Tramezzani je uspio poravnati neslavni rekord, za kojeg su se svi oni kojima je zeleno-žuta boja pri srcu, nadali da nikad neće biti dostignut, deset primljenih pogodaka u tri startna kola kojeg je lani postavio Mislav Karoglan. I nakon toga postao bivši.

Karoglanu pritom nije pomogla niti činjenica da mu se po dolasku za kormilo pulskog kluba poprilično izlazilo u susret vezano uz slaganje igračkog kadra, o čemu najbolje može svjedočiti dovođenje Terrencea Douglasa, igrača na kojem je on insistirao. Još uvijek nam nije jasno što je u njemu vidio, niti on, niti onaj tko je taj angažman amenovao, ali u konačnici račun je, niti kriv - niti dužan, platio Tramezzani. Koliko god to opravdanje teško drži vodu, škrbni Baski su pojasnili Talijanu da "propuh" na lijevom boku neće moći pokriti, sve dok se s Douglasom ne dogovori sporazumni raskid ugovora.

Drugim riječima, trebao se snaći kao zna i umije, a istovremeno je Mladen Devetak danima trenirao samostalno na "Drosini" i čekao da se situaciji riješi. Kad se njemu i Palermu prelila čaša strpljenja, završio je na 100 km udaljenoj Rujevici i odmah po dolasku izborio za mjesto u startnoj postavi Rijeke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter