KRALJ CIGANA I SAVAGE

Svjetski prvak pozvao rovinjskog profesionalca za sparing partnera u trening kamp. Alen Babić: "Tyson Fury je ljudina"

Znali smo se preko Instagrama te mi je par puta kad smo se čuli rekao da je veliki fan Savagea, a sad smo se i osobno upoznali te jedino što mogu reći o njemu je da je ljudina. Kod njega nema niti jedan posto glume, maksimalno je spontan i otvoren u svemu, ništa ne skriva i uvijek kaže onako kako je, rekao je Babić

| Autor: Ivica CEROVAC
SPARIRA SVJETSKOM PRVAKU - Alen Babić Savage

SPARIRA SVJETSKOM PRVAKU - Alen Babić Savage


Britanac Tyson Fury, neporaženi boksački svjetski prvak teške kategorije, svoj će WBC pojas braniti 3. prosinca na Tottenham Hotspur Stadiumu protiv Dereka Chisore. "Kralj Cigana" se za ogled protiv zemljaka, kojeg je već jednom svladao prije osam godina, priprema u svom trening kampu u engleskom Morecambeu gdje mu društvo, između ostalih, pravi i rovinjski profesionalac Alen "Savage" Babić.

Lepršavi teškaš

- U nedjelju me nazvao njegov menadžer i rekao mi kako je Fury osobno tražio da mu budem sparing partner za ovu borbu, jer sam jako blizak Chisori po stilu, načinu borbe i nokaut udarcu kojeg posjedujem. Naravno da sam pristao i na pitanje kad mogu doći rekao sam da odmah krećem na put i već smo drugi dan, u ponedjeljak, sparirali te je Fury samo konstatirao da je to - to, odnosno da je dobio upravo ono što je mojim angažmanom i tražio, javio nam se iz Engleske, pun utisaka, Alen Babić. - Fury i ja smo se znali preko Instagrama te mi je par puta kad smo se čuli rekao da je veliki fan Savagea. Sad smo se i osobno upoznali te jedino što mogu reći o njemu je da je ljudina. Kod njega nema niti jedan posto glume, maksimalno je spontan i otvoren u svemu, ništa ne skriva i uvijek kaže onako kako je. Jučer smo bili skupa na doručku koji se odužio na sat vremena i pritom smo pričali o svemu, pa tako i o drugim boksačima poput Deontayja Wildera, Dilliana Whytea i Dereka Chisore.

Upravo je Whytea, čovjeka umnogome zaslužnog za Babićev profesionalni uzlet, Fury pobijedio u svojoj posljednjoj borbi, održanoj 23. travnja na legendarnom Wembleyju.

- Prije su si bili dobri, ali nakon međusobnog meča više nisu ostali u kontaktu te premda je meni Fury kralj, zbog odnosa kojeg imam s Whyteom smatrao sam da bi bilo u redu prvo čuti se s njim. Rekao sam mu kako bih volio otići na ovaj kamp prvenstveno zbog sebe, ali da ću odbiti ako on zbog naše suradnje smatra da to nije u redu, na što mi je Whyte samo rekao da idem i da će mi biti super, otkrio nam je Babić, osvrnuvši se i na odrađene sparinge. - Prvi dan kad sam došao sve mi je bilo nekako čudno, kao da nasuprot mene nije Fury. Bio sam u šoku i sve mi je izgledalo prelagano, ali ispalo je tako jer mu je ovo prvi tjedan sparinga i polako se privikavao. U utorak je bilo malo teže, dok je u četvrtak to već bio kaos u ringu, Fury je pucao iz svih oružja te mogu reći kako sam prvi tjedan vidio sve što sam htio vidjeti. Fury je jednostavno poseban boksač s kombinacijama kakve nitko nema. Ogroman je, iznimno težak i velik, a opet s druge strane tako lagan da izgleda kao da lebdi. Teško je to opisati, ali čini se kao da nije ni na podu ni u zraku i cijeli je nezgodan. Nema izrazitu snagu da te može lagano odgurnuti, nije toliko jak, ali opet ga s druge strane ne možeš skinuti sa sebe, a o brzini da ne pričamo. Za tako teškog boksača nevjerojatno je lepršav i zna baciti seriju od četiri krošea kojima me pogodi u glavu, a da ja ne znam otkud si tu udarci došli.

Pogledati Whytea

Babić ne krije kako Furyja smatra jednim od najvećih boksača u povijesti, a njegov trening kamp slikovito je opisao kao boksački raj.

- Nema ovdje dizanja utega ni nešto tome slično, već se dvaput dnevno isključivo rade boksački treninzi. To je iznimno visoki boksački tempo, a usto je Fury jedan od rijetkih boraca koji od ponedjeljka do petka odrađuje četiri sparinga, i taj ritam drži četiri-pet tjedana, istaknuo je Babić. - Ne znam da li ću ostati ovdje do kraja priprema, jer idemo tjedan za tjedan i tako se dogovaramo. Zasad je sljedeći tjedan potvrđen, a onda ćemo vidjeti za dalje. Ako potom Fury bude smatrao da je to dovoljno od mene, ostat ću još neko vrijeme u Engleskoj, jer su me već neki drugi boksači "rezervirali", a usto se Dillian Whyte bori 26. studenog protiv Jermainea Franklina. Volio bih to uživo pogledati, što znači kako su male šanse da ću se ovaj mjesec vratiti u Hrvatsku.

Sljedeći protivnik Belgijanac Ryad Merhy

Alen Babić je 21. svibnja u londonskoj O2 Areni svladao Poljaka Adama Balskog te upisao 11. pobjedu u svojoj 11. profesionalnoj borbi i osvojio WBC Silver pojas u bridgerweight kategoriji. Postao je tako obavezni izazivač aktualnog svjetskog prvaka Oscara Rivasa, ali očekivani meč s Kolumbijcem neće se održati ove godine.

- WBC je objavio da prethodno moram odraditi još jednu eliminacijsku borbu u kojoj će mi protivnik biti Ryad Merhy, Belgijanac čiji je profesionalni skor 31 pobjeda i 1 poraz. Istovremeno će se Oscar Rivas boriti protiv Poljaka Lukasza Rozanskog i onda bi se pobjednici te dvije borbe sučelili u meču za svjetskog prvaka, rekao je Babić. - Borba između Rivasa i Rozanskog trebala bi se održati 25. veljače, a dotad i nas dvojica moramo odraditi svoj meč. Trebamo vidjeti tko će preuzeti organizaciju, vjerojatno će to biti Eddie Hearn i onda će se definirati datum. Što se mene tiče, spreman sam da sutra uđem u ring, a kako je i Merhy rekao da je spreman, velike su šanse da se borimo već ove godine, negdje u prosincu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter