PRAVI KLASIK

RECEPT ZA KIŠNI DAN Talijanske mesne okruglice u finom umaku od rajčice

| Autor: Portal NoviList.hr

Isprobajte originalni talijanski recept

Mesne okruglice pravi su talijanski klasik koji se tradicionalno poslužuje uz umak od rajčice, no po želji, uz okruglice možete servirati i špagete ili palentu za obilan ručak u kojem će uživati cijela obitelj.

Sastojci:

1/3 šalice krušnih mrvica

¼ šalice mlijeka

2 žumanjka

½ šalice naribanog tvrdog sira po izboru

1 žličica soli

1 žličica papra

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

200 g mljevene junetine

200 g mljevene svinjetine

½ šalice svježeg peršina ili bosiljka, sitno nasjeckanih

maslinovo ulje

Priprema:

1. Krušne mrvice stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.

2. Dodajte žutanjke, sir, sol, papar i češnjak i dobro promiješajte.

3. Dodajte meso i nasjeckani peršin. Promiješajte rukama ili velikom kuhačom. Odvajajte komade mesa i rukama oblikujte kuglice.

4. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite okruglice sa svih strana. Poklopite i pustite da se krčkaju 15 minuta na slaboj vatri.

5. Poslužite samostalno uz umak od rajčice, ili pak s dodatkom špageta ili palente.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter