Isprobajte originalni talijanski recept
Mesne okruglice pravi su talijanski klasik koji se tradicionalno poslužuje uz umak od rajčice, no po želji, uz okruglice možete servirati i špagete ili palentu za obilan ručak u kojem će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
1/3 šalice krušnih mrvica
¼ šalice mlijeka
2 žumanjka
½ šalice naribanog tvrdog sira po izboru
1 žličica soli
1 žličica papra
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
200 g mljevene junetine
200 g mljevene svinjetine
½ šalice svježeg peršina ili bosiljka, sitno nasjeckanih
maslinovo ulje
Priprema:
1. Krušne mrvice stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.
2. Dodajte žutanjke, sir, sol, papar i češnjak i dobro promiješajte.
3. Dodajte meso i nasjeckani peršin. Promiješajte rukama ili velikom kuhačom. Odvajajte komade mesa i rukama oblikujte kuglice.
4. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite okruglice sa svih strana. Poklopite i pustite da se krčkaju 15 minuta na slaboj vatri.
5. Poslužite samostalno uz umak od rajčice, ili pak s dodatkom špageta ili palente.