KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileća prsa u krem umaku s gljivama

| Autor: Glas Istre
Piletina u umaku od gljiva (Foto: Glas Istre)

Piletina u umaku od gljiva (Foto: Glas Istre)


Pripremite si jednostavno jelo s lako dostupnim namirnicama za lagani početak tjedna.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g pilećih prsa
  • 300 g  šampinjona
  • 1 glavica žutog luka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 vrećica parmezana (40 g)
  • sol, papar, vegeta
  • malo maslaca
  • peršin

Piletinu izrezat na trakice, začiniti vegetom pa popržit kratko na maslacu. U drugoj posudi narezane gljive popržiti na prethodno narezanoj i poprženoj glavici luka, dodati malo soli i poklopiti nek se malo popirja. Otklopit nakon 5min.

Kad tekućina od gljiva skoro ispari dodat papar, vegetu, malo bijelog vina(po želji), peršin te poprženu piletinu. Sve dobro promiješati i ostaviti još 2-3 minute na laganoj temperaturi.  

Pri samom kraju uliti vrhnje za kuhanje i parmezan, promiješati, kad provrije skinuti s vatre.

Umak možete poslužiti uz skuhanu rižu ili tjesteninu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter