KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zdrav, dijetalan… i jako ukusan: Švedski kruh od sjemenki

| Autor: Tea TIDIĆ

Stalni problem većine onih koji pokušavaju skinuti koju kilu viška zasigurno jest - što je tako teško odreći se kruha.

Ipak, postoji zdrava, dijetalna inačica kruha - a to je švedski kruh od sjemenki, koji se reže kao pločice, te se može konzumirati i desetak dana od pečenja bez da izgubi svoj fini okus.

Iako ima naziv kruh, te se može konzumirati uz sve uz što se inače jede kruh, može se ponuditi i kao zdrava grickalica.

Ovaj recept se može pripremiti i bez glutena - u tom slučaju koristite zobene pahuljice bez glutena.

Sastojci:

200 grama zobenih pahuljica

100 grama lana

100 grama bučinih sjemenki

100 grama badema (može i orasi ili lješnjaci)

100 grama sezama

100 grama suncokretovih sjemenki

sol

50 grama kokosove masti

3 jaja

Sve sastojke zasebno dobro sameljite u blenderu da se smrvi. Uspite samljevene zobene pahuljice, lan, bučine sjemenke, bademe, sezam i suncokretove sjemenke u dublju posudu, dodajte malo soli, 50 grama kokosove masti i 3 jaja, te sve izmiješajte običnim ili štapnim mikserom.

Gotovu smjesu razvucite u plehu u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pazite da švedski kruh ne bude deblji od pola centimetra (napravite ga otprilike debljine kao na fotografiji).

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, i pecite 40 minuta.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter