KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Za one koji vole "konkretan" ručak - zapečena svinjska vratina s povrćem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Makar uz ljetne temperature češće posežemo za laganijim obrocima, ako tražite recept za "konkretan" ručak - definitivno preporučamo da isprobate zapečenu svinjsku vratinu s povrćem.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog vrata u komadu bez kostiju
  • 1 kg krumpira
  • 3 dcl svjetlog piva
  • 20-ak cherry rajčica
  • ½ l jušnog temeljca
  • 1 cijeli češnjak
  • 1 kapula
  • 20-ak otkoštenih maslina
  • senf
  • sol
  • papar
  • 2 grančice ružmarina
  • maslinovo ulje

Priprema:

Meso izbodemo vrhom oštrice noža, te u dobivene rupice na mesu stavimo režnjeve češnjaka prerezane po dužini.

Začinite meso solju i paprom (možete dodati i Vegetu ili slični začin), stavite u dublju posudu i dodajte grančicu ružmarina.

U posebnu zdjelicu ulijte pivo i senf, dobro izmiješajte te prelijte preko mesa - ovako pripremljeno meso stavite u hladnjak, da odstoji barem tri sata.

Krumpir očistite i narežite na četvrtine, a kapulu na kolutiće, te ih stavite u pleh ili vatrostalnu posudu.

Posolite i nauljite krumpir, i ubacite kapulu narezanu na kolutiće, masline, cherry rajčice, ružmarin iz marinade - i na kraju - marinirano meso.

Pećnicu zagrijati na 190 stupnjeva, i staviti peći 20-ak minuta.

Nakon 20-ak minuta, meso prelijte s malo temeljca, pa nastavite peći u pećnici još 120 minuta, povremeno po potrebi podlijevajući temeljcem.

Maline i cherry rajčice stavite na tanjure, a meso narežite na kriške pa servirajte na tanjure.

Sve skupa prelijte s malo umaka od pečenja.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter