Ilustracija (Pixabay.com)
Makar uz ljetne temperature češće posežemo za laganijim obrocima, ako tražite recept za "konkretan" ručak - definitivno preporučamo da isprobate zapečenu svinjsku vratinu s povrćem.
Sastojci:
Priprema:
Meso izbodemo vrhom oštrice noža, te u dobivene rupice na mesu stavimo režnjeve češnjaka prerezane po dužini.
Začinite meso solju i paprom (možete dodati i Vegetu ili slični začin), stavite u dublju posudu i dodajte grančicu ružmarina.
U posebnu zdjelicu ulijte pivo i senf, dobro izmiješajte te prelijte preko mesa - ovako pripremljeno meso stavite u hladnjak, da odstoji barem tri sata.
Krumpir očistite i narežite na četvrtine, a kapulu na kolutiće, te ih stavite u pleh ili vatrostalnu posudu.
Posolite i nauljite krumpir, i ubacite kapulu narezanu na kolutiće, masline, cherry rajčice, ružmarin iz marinade - i na kraju - marinirano meso.
Pećnicu zagrijati na 190 stupnjeva, i staviti peći 20-ak minuta.
Nakon 20-ak minuta, meso prelijte s malo temeljca, pa nastavite peći u pećnici još 120 minuta, povremeno po potrebi podlijevajući temeljcem.
Maline i cherry rajčice stavite na tanjure, a meso narežite na kriške pa servirajte na tanjure.
Sve skupa prelijte s malo umaka od pečenja.
Dobar tek!