(Snimila Tea Tidić)
Japanska kuhinja poznata je kao niskokalorična, bogata povrćem i vitaminima, a jela su jako jednostavna za pripremu i zasitna.
Donosimo vam jednostavan recept za pripremu udon tjestenine - a riječ je o tipičnoj japanskoj tjestenini napravljenoj od pšeničnog brašna, koja se priprema uz povrće, meso ili u juhi, a koju možete naći u većim trgovinama. Ako nemate udon tjesteninu pri ruci - možete upotrijebiti klasične rezance, fuže ili drugu tjesteninu po želji, a paštu pripremite po uputama na pakiranju.
Donosimo vam prilagođeni recept za pripremu udon tjestenine - sve sastojke ćete vrlo lako naći u trgovinama, a ako pak volite malo pikantnija jela - u ovaj recept možete dodati i malo srirache (ljutog umaka) ili malo ribanog đumbira.
Sastojci za 1 osobu:
Priprema:
Skuhajte udon tjesteninu po uputi na pakiranju i ostavite da se ohladi (ubacite kockicu maslaca da se tjestenina ne slijepi).
U woku na vrućem maslinovom ulju popržite piletinu narezanu na trakice ili kockice dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte sitno nasjeckan luk.
Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju, pa ubacite šaku mladog špinata (ili blitve ili sitno narezanog kupusa - što god vam je pri ruci) pa dinstajte dok ne uvene, i na kraju dodajte sitno sjeckan češnjak i sve dobro izmiješajte i dinstajte još minutu dvije.
Ubacite kuhanu udon tjesteninu pa prelijte s tri žlice soja umaka, pola žlice sezamovog ulja te ubacite žličicu šećera.
Dobro promiješajte, smanjite vatru i kuhajte još par minuta.
Servirajte u dubokim tanjurima.
Dobar tek!