KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA TORTILJE "ZA VAN" Ručak gotov u tren oka koji će vam sada savršeno prijati, pogotovo ako ste na moru ili negdje vani

| Autor: Glas Istre

Ako nemate prijenosni hladnjak, izbjegavajte na kupanje nositi hranu i pića koji se brzo mogu pokvariti na suncu. Točnije, izbjegavajte mliječne proizvode, majonezu, sir, salame, jaja i meso.

Izvrsnu hidrataciju nakon boravka na otvorenom ponudit će vam svježe povrće i voće koje možete spariti s jednostavnim namazom, a sve zajedno zamotati u tortilju, preporuča zadovoljna.hr. Tako pripremljena hrana vrlo je jednostavna, a nudi prijeko potrebnu energiju nakon kupanja.

Humus je izvrsna baza za punjenu tortilju. Riječ je o bliskoistočnom namazu koji se priprema od kuhanog slanutka, maslinova ulja, paste od sezamovih sjemenki (tahini), češnjaka i limuna te nešto soli. Humus je jeftinije pripremiti kod kuće, no možete ga kupiti već gotovog u trgovinama.

SASTOJCI:

1 velika tortilja

2 žlice humusa

2-3 žlice kuhanog graha

2-3 cherry rajčica

½ svježeg krastavca

½ svježe paprike

PRIPREMA:

Namažite tortilju humusom.

U sredinu tortilje stavite kuhani grah i nasjeckano povrće i zamotajte u oblik burita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter