Ilustracija (Pixabay)
Pileće iznutrice rijetko se nađu na meniju, no ovaj recept sigurno će vam promijeniti mišljenje. Priprema je jednostavna, a i sastojci su poprilično jeftini. Uz to, ovo šugo je tako ukusno da ćete sigurno zagrabiti još…
Sastojci:
Priprema:
Pileće iznutrice (jetricu, želuce i srca) narežite na manje komade - srca možete očistiti od žilica ako hoćete.
Na malo ulja izdinstajte sitno nasjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte 2 dcl vode i prodinstajte par minuta.
Dodajte papar, sol, ružmarin, žličicu slatke crvene paprike i 2 sitno sjeckana češnjaka.
Dodajte vode (toliko da prekrije meso), poklopite i kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol uz povremeno miješanje i dolijevanje vode po potrebi.
U posebnoj zdjelici zamutite žlicu brašna u malo vode, i umiješajte u šugo da se zgusne.
Nakon zgušnjavanja, kuhajte još 5 minuta.
Poslužite uz paštu, rižu ili pire.
Dobar tek!