KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Šugo od pilećih iznutrica - toliko ukusno da ćete sigurno htjeti još

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pileće iznutrice rijetko se nađu na meniju, no ovaj recept sigurno će vam promijeniti mišljenje. Priprema je jednostavna, a i sastojci su poprilično jeftini. Uz to, ovo šugo je tako ukusno da ćete sigurno zagrabiti još…

Sastojci:

  • 1 kg pilećih iznutrica
  • 1 veća kapula
  • češnjak
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena paprika
  • ružmarin
  • brašno

Priprema:

Pileće iznutrice (jetricu, želuce i srca) narežite na manje komade - srca možete očistiti od žilica ako hoćete.

Na malo ulja izdinstajte sitno nasjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte 2 dcl vode i prodinstajte par minuta.

Dodajte papar, sol, ružmarin, žličicu slatke crvene paprike i 2 sitno sjeckana češnjaka.

Dodajte vode (toliko da prekrije meso), poklopite i kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol uz povremeno miješanje i dolijevanje vode po potrebi.

U posebnoj zdjelici zamutite žlicu brašna u malo vode, i umiješajte u šugo da se zgusne.

Nakon zgušnjavanja, kuhajte još 5 minuta.

Poslužite uz paštu, rižu ili pire.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter