Ilustracija (Unsplash)
Sočno jelo puno pikantnih sastojaka poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa. Grah možete pripremiti i dan ranije, pa ga prije obroka zapeći i poslužiti. Ovo jelo je gotovo u pola sata.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Na zagrijanom ulju svijetlo popecite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, protisnuti češnjak, promiješajte i kratko popecite da povrće malo omekša.
Dodajte dimljenu papriku, passatu, grah i ajvar. Promiješajte, zalijte s toliko vode da jedva pokrije sadržaj i kratko prokuhajte samo da se sastojci povežu.
Tako pripremljeni grah prebacite u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje, pospite metvicom i zapecite na 200 °C oko 15 minuta.
Zapečeni grah pospite nasjeckanim peršinom i poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika