(Snimila Tea Tidić)
Pohana pileća prsa dobro su znani kulinarski evergreen, a za one koji žele dati novu dimenziju ovom klasiku - definitivno preporučamo pohanu piletinu sa sirom.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U dublju posudu zamiješamo jaja, vrhnje za kuhanje, žličicu sušenog vlasca, žličicu mljevene crvene paprike i sol, te sve dobro izmiješamo.
Uz stalno miješanje pjenjačom, postupno dodajemo brašno i miješamo dok ne dobijemo rijetko tijesto bez grudica, pa dodamo naribani sir i promiješamo.
Filete pilećih prsa uronimo u dobivenu smjesu, zatim uvaljamo u krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću.
Nakon 3-4 minuta filete okrenemo i pržimo još 4-5 minuta.
Prženu piletinu stavimo na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Servirajte uz povrće po vašem izboru ili pomfrit.
Dobar tek!