KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pljukanci s ombolom - tradicionalni recept u kreativnom ruhu

| Autor: Chefovi restorana Sopravento
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Pljukanci i ombolo su neizostavni na meniju istarske kuhinje, a kuhari pomerskog restorana Sopravento za čitatelje Glasa Istre pripremili su ovaj tradicionalni recept u nešto drukčijoj, kreativnijoj varijanti.

Priprema je vrlo jednostavna, zato - preporučamo da isprobate.

Sastojci:

  • Ombolo
  • Gljive
  • Par cherry rajčica
  • Češnjak
  • Pljukanci
  • Ribani sir (grana padano)

Priprema:

Ombolo isjeći na trakice i popržiti na maslinovom ulju. Dodati gljive izrezane na listiće, cherry rajčicu na pola, češnjak i još malo dinstati.

Zaliti s povrtnim temeljcem ili vodom, te pustiti da se reducira.

U reducirani umak umiješamo već kuhane pljukance, začinimo i dodamo malo maslaca.

Prokuhamo i serviramo uz dodatak ribanog sira grana padano.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter