KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileći zabatci u umaku od senfa - jednostavno i sočno jelo gotovo u svega pola sata

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako ste u stisci s vremenom, donosimo vam idealan recept za brzinski ručak ili večeru - supersočne pileće zabatke u umaku od senfa. Za ovaj recept možete koristiti i pileća prsa ili pileće batke - sve ovisi što više volite.

Sastojci za 3 osobe:

  • 6 otkoštenih pilećih zabataka
  • 1 kapula
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 dcl bijelog vina
  • pola litre pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 žlice senfa
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 kockica maslaca
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • pršemula

Priprema:

Piletinu začinite solju i paprom. Dobro zagrijte dublju široku tavice, stavite malo maslinovog ulja, i ubacite pileće zabatke.

Pecite sa svake strane dok meso ne dobije zlatnu boju, pa izvadite na tanjur.

U istu tavu ubacite sitno nasjeckanu kapulu i češnjak, pa kad kapula dobije zlatnu boju, ubacite 3 dcl bijelog vina, i kad je vino skoro isparilo, dodajte žlicu senfa i promiješajte.

Zatim vratite u tavu meso i ulijte pola litre temeljca, dobro promiješajte da se ne zalijepi, i pustite da se kuha 15-ak minuta, dok ne ispari većina umaka.

Smanjite vatru na najmanje, dodajte vrhnje za kuhanje i kockicu maslaca, promiješajte i pustite da se kuha još par minuta pa ugasite vatru i pospite nasjeckanim pršemulom.

Prilog izaberite po želji - piletina pripremljena s ovim umakom odlično paše uz pire, rižu ili paštu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter