(Foto: finirecepti.net.hr)
Svi koji vole izreku "nema ptice do prasice" došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo.
Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina.
U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana.
Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom.
Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.
Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.
Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta.
Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
Dobar tek!