KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Mesna juha s tjesteninom i krumpirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Jelo na žlicu koje možete skuhati za samo 30 minuta.

SASTOJCI:

  • 25 grama maslaca
  • 100 grama suhe slanine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 250 grama krumpira
  • 200 grama tjestenine u obliku roščića
  • 2 žlice svježe kosanog peršina
  • 1,5 litre juhe od mesne kocke
  • sol
  • papar

PRIPREMA:

Kockice luka i slanine sitno popržite na maslacu dok ne postanu zlatnožute.

Takvu mješavinu prelijte jušnim temeljcem (juha od mesne kocke), začinite solju i paprom i pustite da prokuha. Oprani i oguljeni krumpir ribežom naribajte na vrlo tanke , gotovo prozirne kolutiće, i dodajte u juhu.

Pustite da prokuha još 10 minuta. Sada u juhu dodajte roščiće od tijesta , promiješajte i kuhajte dok ne postanu "al dente" (otprilike 8 minuta).

Servirajte u zdjelicama ili na tanjuru i pospite sitno kosanim svježim peršinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter