Ilustracija
Sastojci:
150 g bulgura
500 ml vode
¼ žličice soli
1krastavac
2 grančice svježeg peršina
2 grančice svježe mente
0,5 crvenog luka
0,5 crvene paprike
250 g skuhanog ili ocijeđenog slanutka iz konzerve
50 g nasjeckanih pistacija
1limun (sok)
3 žlice maslinovog ulja
sol, papar
50 g feta sira - ako želite
Priprema:
U lonac stavite vodu, posolite i stavite da zakuha. Dodajte bulgur pa kuhajte oko 15 minuta. Probajte je li mekan i maknite s vatre.
Odmah ocijedite i ostavite da se prohladi, a za to vrijeme ćete pripremiti ostale sastojke.
Krastavac i papriku operite pa narežite na kockice. Ako je krastavac u sredini pun vodenih sjemenki, izvadite ih (sastružite) žličicom i bacite kako salata ne bi bila puna vode. Možete ga oguliti, ali ne morate.
Peršin i mentu nasjeckajte sitno. Limun iscijedite.
Kad se bulgur prohladio, pomiješajte ga u jednoj većoj zdjeli s ostalim sastojcima. Posolite i popaprite po ukusu, pa dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
Dobro promiješajte, a na kraju razmrvite malo feta sira ako želite, no nije obavezno. Bez fete salata ostaje veganska.
Izvor: Index recepti