Ilustracija (Pixabay)
Šunka, sir i tijesto najčešći su sastojci pizze, a danas vam donosimo nešto drukčiji način pripreme ovih sastojaka - a ovi mali zalogajčići su idealni za marendu ili pak za grickanje uz film ili samo kao zalogaj "u letu".
Sastojci:
Tijesto:
Nadjev:
Priprema:
U posudi pomiješajte vodu, vino, med i suhi kvasac i dobro promiješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa dodajte sol i maslinovo ulje.
U dublju posudu stavite brašno, pa ulijte mješavinu s kvascem koju ste prethodno pripremili, pa sve umijesite dok ne dobijete mekano tijesto.
Oblikujte tijesto u loptu, prekrijte krpom i pustite da odstoji bar sat vremena.
Nakon toga izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu od pola centimetra, pa izrežite na pravokutnike i pustite da se diže još 15 - 20 minuta.
Za to vrijeme umiješajte ricottu, šunku nasjeckanu na trakice i pesto genovese.
U svaki izrezani pravokutnik stavite nadjev, pa preklopite drugim komadom tijesta.
Slažite u pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, premažite razmućenim jajem i pospite sa solju.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta.
Dobar tek!