Ilustracija (Pixabay)
Polpete od mozzarele vrlo su jednostavne za pripremu, i dok su izvana hrskave, iznutra su izuzetno sočne.
Ovaj recept posebno će se svidjeti ljubiteljima pohanog sira.
Možete ih slagati u sendvič, staviti kao prilog nekom jelu ili pak servirati kao finger food na druženjima ili za filmsku večer u kućnoj atmosferi.
Sastojci:
Priprema:
Loptice mozzarelle obrišite kuhinjskim ubrusom.
Krušne mrvice pomiješajte s češnjakom i začinima. U drugu posudu stavite brašno pomiješano s malo soli i papra.
U trećoj istucite jaja.
Loptice sira najprije stavite u posudu s brašnom pa zatim u jaja. Ponovite postupak dok loptice ne budu dobro obložene pa ih dobro uvaljajte u krušne mrvice sa začinima. Složite ih na dasku i stavite u zamrzivač na 20 do 50 minuta.
Loptice pržite u nekoliko tura u dobro zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave.
Poslužite s umakom od rajčice, tartarom ili mješavinom jogurta i kopra.
Dobar tek!