KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ovo je pravi recept za sve ljubitelje pohanog sira - hrskave i sočne pohane polpete od mozzarelle

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Polpete od mozzarele vrlo su jednostavne za pripremu, i dok su izvana hrskave, iznutra su izuzetno sočne.

Ovaj recept posebno će se svidjeti ljubiteljima pohanog sira.

Možete ih slagati u sendvič, staviti kao prilog nekom jelu ili pak servirati kao finger food na druženjima ili za filmsku večer u kućnoj atmosferi.

Sastojci:

  • 400 g loptica mozzarelle
  • 1 i pol šalice brašna
  • 4 jaja
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice suhih mediteranskih začina
  • ulje za prženje
  • umak od rajčice

Priprema:

Loptice mozzarelle obrišite kuhinjskim ubrusom.

Krušne mrvice pomiješajte s češnjakom i začinima. U drugu posudu stavite brašno pomiješano s malo soli i papra.

U trećoj istucite jaja.

Loptice sira najprije stavite u posudu s brašnom pa zatim u jaja. Ponovite postupak dok loptice ne budu dobro obložene pa ih dobro uvaljajte u krušne mrvice sa začinima. Složite ih na dasku i stavite u zamrzivač na 20 do 50 minuta.

Loptice pržite u nekoliko tura u dobro zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave.

Poslužite s umakom od rajčice, tartarom ili mješavinom jogurta i kopra.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter