Ilustracija (Pixabay)
Makar će kulinarskim početnicima naslov recepta zazvučati kao kakva komplicirana receptura, riječ je o izuzetno jednostavnom jelu koje svatko može pripremiti.
Uz to, kao i svi složenci, gratinirani krumpir s keljom (ili nekim drugim povrćem po vašem izboru) idealan je za zagrijati se u hladnijim danima.
Sastojci:
Priprema:
Krumpir ogulite i kuhajte ga dok malo ne omekša - nemojte ga skuhati do kraja.
Ocijedite ih i sačekajte da se ohladi (ili ubacite u hladnu vodu), pa kad se ohladi narežite na ploške.
Kelj nasjeckajte na trakice i ubacite sve u dublju posudu, pa u to dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin, sol i papar, pa sve dobro promiješajte.
U pleh ili posudu za pečenje na dno stavite kelj u tankom sloju, pospite sirom, pa na to složite ploške krumpira. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, a na zadnji sloj krumpira pospite krušne mrvice, prekrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.
Nakon pola sata, maknite poklopac ili foliju, prelijte mlijekom i pecite još 15-ak dok se ne napravi hrskava korica.
Dobar tek!