KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Gratinirani krumpir s keljom - jednostavno i brzo gotovo jelo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Makar će kulinarskim početnicima naslov recepta zazvučati kao kakva komplicirana receptura, riječ je o izuzetno jednostavnom jelu koje svatko može pripremiti.

Uz to, kao i svi složenci, gratinirani krumpir s keljom (ili nekim drugim povrćem po vašem izboru) idealan je za zagrijati se u hladnijim danima.

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 manji kelj
  • 5 češnja češnjaka
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 100 g ribane gause
  • sitno nasjeckana pršemula
  • 0,5 dcl mlijeka
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Krumpir ogulite i kuhajte ga dok malo ne omekša - nemojte ga skuhati do kraja.

Ocijedite ih i sačekajte da se ohladi (ili ubacite u hladnu vodu), pa kad se ohladi narežite na ploške.

Kelj nasjeckajte na trakice i ubacite sve u dublju posudu, pa u to dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, nasjeckani peršin, sol i papar, pa sve dobro promiješajte.

U pleh ili posudu za pečenje na dno stavite kelj u tankom sloju, pospite sirom, pa na to složite ploške krumpira. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, a na zadnji sloj krumpira pospite krušne mrvice, prekrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

Nakon pola sata, maknite poklopac ili foliju, prelijte mlijekom i pecite još 15-ak dok se ne napravi hrskava korica.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter