KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzinski i zasitan ručak - svinjska vratina s krumpirom pečena u pećnici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Iako je priprema ovog jela izuzetno jednostavna, svinjska vratina s krumpirom pečena u pećnici je jako ukusna. Stoga, ako ste u gužvi s vremenom, a na ručak čeka gladna obitelj - preporučamo vam ovaj recept.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica Vegete
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 kg svinjske vratine
  • pola žlice soli
  • pola žlice senfa
  • 1 dcl ulja

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite na deblje ploške ili kockice, i pustite da odstoje 10 minuta u posudi s hladnom vodom.

Nakon toga ih procijedite, dodajte Vegetu (ili začine po vašem izboru) i slatku papriku, pa sve dobro promiješajte.

Meso operite pod mlazom hladne vode, složite u pleh za pečenje i ravnomjerno posolite s jedne i druge strane, pa nakon toga ravnomjerno u meso utrljajte senf pa prelijte uljem.

U pleh za pečenje složite krumpire, pa sve skupa stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva.

Pecite pola sata, pa izvadite, okrenite meso i vratite natrag u pećnicu još pola sata.

Kao prilog možete servirati sezonsku salatu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter