kuhajte s glasom istre

Recept dana: Dašak Mediterana - kozice na buzaru

| Autor: Glas Istre
(Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)

(Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)


Plodovi mora uvijek su dobrodošle namirnice u svakoj primorskoj kuhinji. Danas smo se odlučili na kozice - odlično se slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem, a dodavanjem bijelog vina dobiva se izrazito ukusan i zdrav obrok koji se priprema vrlo brzo. Trebat će vam niti pola sata da na svom stolu poslužite jelo s tradicionalnim sastojcima mediteranske kuhinje i oduševite svoje (i tuđa) nepca.

Sastojci za četiri osobe

  • 1 kg kozica
  • 130 ml maslinovog ulja
  • 130 ml bijelog vina
  • 5 režnjeva češnjaka
  • prstohvat mljevenog papra
  • 1 žlica + 1 žličica krušnih mrvica
  • 2 žlice + 2 žličice peršina
  • 1 i pol rajčica

Priprema

Češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a pomidorima ogulite kožicu te i njih sitno narežite. Kozice popržite sa svih strana u većem loncu s lagano zagrijanim maslinovim uljem. Pozor - kozice pržite ne dulje od dvije minute.

Na kozice dodajte češnjak, rajčicu, pola peršina, papar te krušne mrvice i sve zajedno promiješajte. Kako bi se okusi spojili, kuhajte nekoliko minuta pa zalijte bijelim vinom. Stavite poklopac i kuhajte još nekoliko minuta, a umjesto miješanja protresite lagano lonac. Pri serviranju pospite kozice drugom polovicom peršina.

Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter