(Snimio Grgo Jelavić/Pixsell)
Plodovi mora uvijek su dobrodošle namirnice u svakoj primorskoj kuhinji. Danas smo se odlučili na kozice - odlično se slažu s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem, a dodavanjem bijelog vina dobiva se izrazito ukusan i zdrav obrok koji se priprema vrlo brzo. Trebat će vam niti pola sata da na svom stolu poslužite jelo s tradicionalnim sastojcima mediteranske kuhinje i oduševite svoje (i tuđa) nepca.
Češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a pomidorima ogulite kožicu te i njih sitno narežite. Kozice popržite sa svih strana u većem loncu s lagano zagrijanim maslinovim uljem. Pozor - kozice pržite ne dulje od dvije minute.
Na kozice dodajte češnjak, rajčicu, pola peršina, papar te krušne mrvice i sve zajedno promiješajte. Kako bi se okusi spojili, kuhajte nekoliko minuta pa zalijte bijelim vinom. Stavite poklopac i kuhajte još nekoliko minuta, a umjesto miješanja protresite lagano lonac. Pri serviranju pospite kozice drugom polovicom peršina.
Dobar tek!
Izvor: Index recepti