(Screenshot Instagram)
Svi volimo palačinke. Jednako tako, većina ljudi voli krumpir. No ako vam je dosta uobičajenog načina pripreme bilo jednog bilo drugog, ovaj recept je kao stvoren za vas.
Čvrsto vjerujemo da nema ništa bolje od palačinki za doručak. Tako je ovaj recept savršen ako vam je od dana prije ostala šaka krumpira i ne znate što biste s njima.
Dodajte bobice, med ili voće, i dobit ćete zaista sjajan obrok.
U zdjeli dobro izmiješajte krumpir, pšenično brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Najbolje je koristiti pjenjaču kako se krumpir ne bi zgrudao. Dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko i jaja te miksajte dok sve ne postane glatko. Zagrijte tavu. Ako koristite tavu na koju se ne lijepi, nije vam potrebna dodatna masnoća. Inače prije prženja treba dodati malo maslaca ili margarina.
Palačinke pecite nekoliko minuta s jedne strane dok se malo ne stvrdnu po rubovima. Zatim ih okrenite i pecite s druge strane. Obje strane trebaju biti lijepo zapečene. Palačinke poslužite odmah nakon pečenja i prelijte nadjevima po želji.