KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Polpete alla parmigiana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Mesne okruglice mogu se servirati uz što god želite, pa po izboru izaberite rižu, krumpir, salatu, kuhanu brokulu...

Dakako, polpete su jako ukusne i kao samostalno jelo.

Za ovaj fini obiteljski ručak trebati će vam oko 50 minuta.

Sastojci za 6 osoba:

  • 700 g mljevenog mesa (po izboru)
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 60 g ribanog parmezana
  • 60 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • 1 žličica luka u granulama
  • ¼ žličice origana
  • 120 ml tople vode
  • 300 ml umaka od rajčica (po izboru)
  • 150-200 g mozzarelle

Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite meso, peršin, parmezan, brašno, jaja, sol, papar, češnjak, luk, origano i toplu vodu.

Sve dobro izmiješajte u jednoličnu masu. Žlicom grabite smjesu i rolajte među dlanovima u kuglice željene veličine.

Peči okruglice u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta. U međuvremenu napravite umak od rajčica. Ako pravite domaći, na malo maslinova ulja podinstajte luk i češnjak i dodajte 700 ml ispasiranih rajčica. Dodajte, sol, papar, origano i malo vegete. Sve kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.

Pečene okruglice prebacite na plići pekač i prelijte sa pripremljenim umakom, na svaku kuglicu stavite komadić mozzarelle i zapecite u ugrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta dok se sir ne otopi i lagano porumeni.

Pečene okruglice izvadite iz peći i posipajte sa sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter