(Foto: Fini recepti)
Kako bakalar pripremiti, to je već široka tema. Recepata je, kao i za svako jelo, mali milijun, a ovo je naš recept dana.
Sastojci:
Priprema:
Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice.
Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari.
Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
(Izvor: Fini recepti)