ODLAZAK

DANIJEL FERIĆ VIŠE NIJE VIJEĆNIK GRADA PULE "Želim pomoći Fažani, preselio bih se tamo"


Ferić od 2017. u Općini Fažana obnaša funkciju vanjskog stručnog suradnika za financije, a od srpnja prošle godine je i v. d. direktora općinskog poduzeća Komunal, gdje se prijavio na natječaj za stalnog direktora. Kaže da je zbog mnogobrojnih poslovnih obveza procijenio da se ne može dovoljno posvetiti radu u Gradskom vijeću jer je trenutno fokusiran na projekte na području Fažane

 

Najisturenije i najglasnije lice oporbe pulskog Gradskog vijeća, i najveći kritičar IDS-a i gradonačelnika Borisa Miletića, SDP-ovac Danijel Ferić, nekadašnji predsjednik pulskog ogranka te stranke, u zadnje je vrijeme (opet) medijski poprilično eksponirana osoba. S jedne strane pripisuje mu se da je u Općini Fažana kod stranačkog kolege Radomira Koraća zaposlen po stranačkim preferencijama, a s druge je strane jučer, dan nakon turbulentne sjednice Gradskog vijeća na kojoj se glasalo o koncesijama za pulske plaže, svoj mandat vijećnika neočekivano stavio u mirovanje iz, kako je naveo, osobnih razloga.

Podsjetimo, Ferić od 2017. godine u Općini Fažana obnaša funkciju vanjskog stručnog suradnika za financije. Od srpnja prošle godine je i vršitelj dužnosti direktora općinskog poduzeća Komunal. Za ovo potonje ne prima nikakvu naknadu, a za posao koji obavlja kao vanjski suradnik u Općini prima plaću od 14.000 kuna bruto.

No, iako je u srpnju za naš list kazao da se ne namjerava prijaviti na natječaj za direktora Komunala, saznajemo da je to ipak učinio. Što se, dakle, u tih pola godine promijenilo?

U šoldima sve

- Tad nisam razmišljao o tome. Promijenilo se to da imam želju pomoći Fažani, čak i razmišljam da se tamo preselim. Ako se to ostvari, ionako ne bih mogao biti u vijeću Grada Pule, kazao je Ferić.

Na pitanje hoće li, ako pobjedi na natječaju, primati plaću za obje pozicije, prvo je rekao da u tome ne vidi ništa sporno, a potom je ipak promijenio mišljenje te kazao da će, u slučaju da postane direktor Komunala, volontirati kao stručni suradnik. Iako je izjavio da "nije u šoldima sve", ispada da bi za direktorsku poziciju primao plaću od 10.500 kuna neto, što je otprilike tisuću kuna više nego što trenutačno prima za vanjskog suradnika. (Chiara BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter