Istaknuti istarski SDP-ovac preuzeo funkciju

DANIJEL FERIĆ, novi direktor fažanskog Komunalca: "Općinski dio Pinete razvijat ćemo PO UZORU NA MON PERIN"


Općina u suradnji s Komunalcem može staviti zemljište u turističku funkciju tako da građani Fažane imaju interesa od toga i tako da im se ponudi da participiraju u vlasničkoj strukturi, rekao je Danijel Ferić

 

"Ovo je izrazito turistički orijentirana općina, lani je bilo 1,1 milijun turističkih noćenja na 4.100 stanovnika, i u tom smjeru, kao i poboljšanju uvjeta života stanovništva, ide program rada Komunalca", rekao je Danijel Ferić, novi direktor fažanske općinske firme. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, načelnik Radomir Korać, ujedno i predsjednik Skupštine Komunalca Fažana, rekao je da je Ferić na to mjesto stupio od 1. ožujka, a na našu opasku da smo prošlog tjedna objavili njegovu izjavu da će Ferić direktorom biti imenovan 1. travnja, odgovorio je da je u pitanju bio njegov lapsus.

- Fažana je osjetljivo područje, uvjet za prijavu na natječaj za direktora Komunalca bio je i da se podnese program rada, dva kandidata nisu ga imala, a od preostala dva odlučili smo se za bolji - Ferićev. Veliki je sada zadatak i velika odgovornost pred njim. Fažana je dobivala nagrade HTZ-a, jednu za najuređeniju destinaciju, i stoga je još veća obveza na direktoru Komunalca da takav standard održi, rekao je Korać.

Bazen za građane

Predstavljajući svoj program rada, istaknuti SDP-ovac Ferić, čiji životopis krase mnoge čelne funkcije, kao što su predsjednik Uprave Hrvatskih lutrija, direktor u Pošti i Zagrebačkoj banci ili pročelnik Grada Pule za financije, podsjetio je da je u djelokrugu rada Komunalca i održavanje javnih površina pa i sportske infrastrukture.

- Izgradnjom pulskog bazena, onaj u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu ostao je neiskorišten. Želja mi je da u dogovoru s MUP-om preuzmemo brigu o bazenu, jer ako to nitko ne učini, propast će. To bi bila šteta jer uz određena ulaganja može biti u funkciji, na usluzi i građanima i gostima, rekao je Ferić. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter