petko radulović

Ravnatelj Ekonomske škole Pula obranio doktorat kao student prve generacije studija "Nove paradigme obrazovanja"

| Autor: Glas Istre
(Foto UNIPU)

(Foto UNIPU)


Student prve generacije Doktorskog studija Nove paradigme obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Petko Radulović, 17. listopada obranio je doktorski rad naslova "Prisutnost i uloga računalnog razmišljanja u srednjim školama Istarske županije". Rad je napisan pod mentorstvom prof. dr. sc. Nevenke Tatković i komentorstvom izv. prof. dr. sc. Giorgija Sinkovića.

Povjerenstvo za ocjenu i obranu doktorskoga rada u sastavu: prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, predsjednica; prof. dr. sc. Jurka Lepičnik Vodopivec, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, članica te prof. dr. sc. Marjan Krašna, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, član – rad i obranu ocijenili su pozitivno te je time dr. sc. Petko Radulović postigao najviši  stupanj obrazovanja, i to iz područja društvenih znanosti, polje pedagogija.

Dr. sc. Petko Radulović dugogodišnji je ravnatelj u Ekonomskoj školi Pula. Znanstveni doprinos njegova  doktorskoga rada ogleda se u ulozi računalnog razmišljanja u općem uspjehu i odabiru  škole/zanimanja. Također, izrađen je preoblikovani test računalnog razmišljanja,  preoblikovana skala procjene konstruktivističke nastave te skala pozitivnih stavova o  računalnom razmišljanju. U radu je predloženo da se razvijanje računalnog razmišljanja uvrsti  u kurikulume predmeta u osnovnoj i srednjoj školi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter