Kreativni, sportski i umjetnički sadržaji

FOTOGALERIJA / Posjetili smo zimske kampove za djecu u Puli: Žuti kišobran i Zimski kamp Valkane

| Autor: Vanesa Begić


Zimski praznici mogu biti vrlo raznoliki, puni zanimljivih sadržaja, interakcije i stjecanja novih prijateljstva.

U Puli se tijekom ovih drugih zimskih školskih praznika (zadnjih se godina školski praznici održavaju u dva dijela - božićno-novogodišnji i potom krajem veljače) održavaju zimski kamp Žutog kišobrana i Zimski kamp Valkane, što je inačica Ljetnog kampa Valkane.

Prilikom našeg posjeta taboru Žutog kišobrana, na Trgu kralja Tomislava, pripremali su se za posjet Gradskim bazenima Pula, gdje će provesti dio dana.

- Program se održava od ponedjeljka do petka od 7.30 do 16.30 sati i imamo 13 djece, uglavnom sve polaznici nižih razreda osnovne škole. Prvoga smo se dana bavili digitalnom fotografijom, najprije u našem prostoru učili osnovama fotografije, potom vježbali kako napraviti digitalnu fotografiju, upoznati se s digitalnim fotoaparatom i djeca su uživala u izradi portretnih fotografija, ali i u fotografiranju prirode.

Drugi je dan bio u znaku plivanja i Gradskih bazena Pula, dok se potom, do kraja tjedna spremaju posjetiti Arenu i Muzej suvremene umjetnosti Istre te izložbu Zdenka Bašića "Zaboravljena Istra", zatim je tu posjet vatrogascima kao zaštitnicima šuma te izrada bookmarkera od cvijeća koje su ubrali u šetnjama Lungomareom, veli voditeljica Iva Šverko.

Da im je tu i više nego dobro, potvrđuju Matija, Erik i Ian, ističući da im je fotografija baš cool, a vesele se i bazenima.

Nešto dalje, na Valkanama, susreli smo veselu ekipu od dvadesetak djece, mahom učenika nižih razreda osnovne škole, koji su se spremali za šetnju do grada u sastavu aktivnosti Zimskog kampa Valkane.

- Prvoga dana smo napravili popriličan broj koraka, bili smo na Zelenici, Stoji, Valovinama do Muzila, nahodali smo se, a sada upravo idemo do grada, obići spomenike kulture i izložbu Zdenka Bašića u MSUI-ju. U srijedu idemo Lungomareom preko Ferijalnog do Saccorgiane i sve do Verudele, pa kroz Ribarsku nazad, u četvrtak idemo do Kaštela i ponovno đir gradskim znamenitostima, a u petak smo na Gradskim bazenima, kazao je voditelj kampa Marijan Orsić - Buco.

Lori, učenica drugog razreda OŠ Medulin, Zoja, koja živi u Hrvatskoj Dubici, ali dio godine je i u Puli, Sara i Viktor iz Pule uglas su nam rekli da obožavaju to što cijelo jutro obilaze nešto, hodaju, idu, razgledavaju, nekima je ljepše, istina, Ljetni kamp Valkane zbog morskih radosti, te stoga jedva čekaju petak i Gradske bazene. No, isto tako jedva su čekali da odu razgledati izložbu u MSUI-ju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter