EuropskI tjedan mobilnosti

Na Forumu održana edukacija sigurne vožnje električnim romobilima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas 19. rujna povodom Europskog tjedna mobilnosti Grad Pula u suradnji s tvrtkom Bolt Hrvatska, organizirao je edukativni događaj o sigurnoj vožnji e-romobilima pod nazivom “Dan sigurne vožnje“. Cilj ove inicijative je povećati svijest građana o pravilnom i odgovornom korištenju e-romobila te time doprinijeti sigurnosti svih sudionika u prometu.

Događaj je uključivao praktične radionice na kojima su sudionici imali priliku naučiti vještine sigurne vožnje, poput pravilnog korištenja kaciga, tehnika kočenja i skretanja, te održavanja stabilnosti na e-romobilima. Poseban naglasak stavljen je na pravilno ponašanje u prometu i važnost poštivanja prometnih pravila kako bi se osigurala sigurnost svih korisnika e-romobila i ostalih sudionika u prometu.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

„Europski tjedan mobilnosti izvrsna je prilika za Pulu da pokaže svoju predanost održivoj urbanoj mobilnosti. Drago nam je što surađujemo s Boltom kako bismo educirali naše građane o važnosti sigurne i odgovorne upotrebe e-romobila. Alternativni oblici prijevoza ključni su za smanjenje prometnih gužvi i dio strategije koja ima za cilj transformaciju Pule u grad po mjeri čovjeka“, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Fabijan Popović, menadžer za javne politike u Boltu za Adria regiju, naglasio je Boltovu posvećenost sigurnosti: „Sigurnost korisnika i ostalih sudionika u prometu naš je prioritet. Drago nam je što možemo podržati Grad Pulu u ovoj inicijativi kao što smo to činili i u ostalim hrvatskim gradovima. Osim što kontinuirano unaprjeđujemo softverske sigurnosne značajke naših e-romobila, smatram kako je jednako važno organizirati i ovakva događanja koja ne samo da podižu razinu sigurnosti, već i pomažu otkloniti eventualne predrasude prema ovom načinu prijevoza. Kroz edukaciju i angažman zajednice vjerujemo da možemo pozitivno utjecati na urbanu mobilnost u Puli i biti važan dionik u njihovom strateškom planu održivog razvoja grada.“

Bolt od samog početka pružanja usluge najma e-romobila provodi i niz drugih aktivnosti koje pridonose sigurnosti u prometu. Uz Dan sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju e-romobila, Bolt je u samu aplikaciju implementirao AI sustav ocjenjivanja korisnika romobila koji prepoznaje rizična ponašanja kao što su tandemska vožnja, naglo kočenje i nepravilno parkiranje.

Zahvaljujući tom sustavu ocjenjivanja korisnika, dodatno se unaprijedila njihova sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Korisnici također imaju na raspolaganju serijal edukativnih materijala na Boltovoj web stranici na temu zakonskih obveza, osnova korištenja romobila, sigurne vožnje te pravilnog parkiranja.

Bolt je europska super-aplikacija koja ima više od 200 milijuna korisnika koji su koristili Bolt u 50 zemalja i preko 600 gradova diljem Europe i Afrike. Tvrtka nastoji gradove prilagoditi ljudima, a ne automobilima, ubrzavajući prijelaz s vlastitih automobila na dijeljenu mobilnost, nudeći bolje alternative za svaku upotrebu, uključujući vožnje na zahtjev, car sharing, najam e-romobila i e-bicikala te dostavu hrane i namirnica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter