OSVRT NA IZBORE ZA MJESNE ODBORE

Marino Percan: "Otvoreni smo za sve građane da nam se jave, ukažu na probleme koji ih muče te ćemo zajedno pronalaziti rješenja"

| Autor: Jelena Milović
Marino Percan (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Marino Percan (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Na održane izbore za Vijeća mjesnih odbora grada Pule osvrnuli su se Socijaldemokrati:

- Zahvaljujemo biračima Mjesnog odbora Kaštanjer koji su izašli na izbore i glasali na našu listu i naše kandidate.

Kao politička opcija koja se tek formira na području Istarske županije pa i grada Pule, veoma smo zadovoljni što smo u prvom predstavljanju dobili povjerenje ljudi što je dokaz da su prepoznali našu snagu i energiju kojom želimo mijenjati postojeće načine rada i razmišljanja kako u mjesnom odboru tako i u gradu Puli, u odnosu na mogućnosti koje su moguće ali ih očito postojeća gradska vlast ili ne vidi ili ih ne želi provesti za boljitak naših građana.

Također se ne treba čuditi izlaznosti na birališta jer se ta i takva konstanta izlaznosti na nivou grada Pule pojavljuje već u nekoliko izbornih ciklusa.

Evidentno je da je takva forma rada i organiziranja mjesnih odbora pogrešna, te da treba pristupiti većoj autonomiji rada i odlučivanja mjesnih odbora a što će adekvatno pratiti i financijska samostalnost u odlučivanju na sredstva koja se dodjeljuju mjesnim odborima.

Stajališta smo da se financijska sredstva koja se dodjeljuju mjesnim odborima moraju uveliko povećati i da mjesni odbori odgovaraju za projekte koji se odvijaju na njihovom teritoriju kroz davanje pravne osobnosti mjesnim odborima.

Tada će građani spoznati ulogu mjesnih odbora i sposobnosti pojedinaca da kvalitetno vode rad mjesnih odbora na poboljšanju životnog prostora naših sugrađana pa će biti i više motivirani za izlazak na izbore.

Trenutni način rada i odnosa od strane gradske vlasti prema mjesnim odborima je destimulirajući i neprihvatljiv.

Želimo na kraju naglasiti da ćemo se maksimalno angažirati na rješavanju problematike u našemu mjesnom odboru te da smo otvoreni za sve građane da nam se jave, ukažu na probleme koji ih muče te ćemo zajedno pronalaziti rješenja na obostrano zadovoljstvo, zaključuje Marino Percan, nositelj liste Socijaldemokrata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter