ŠTEDNJA ILI?

Gradska uprava nit' priželjkuje nit' vjeruje u dobar odaziv glasača na izborima za mjesne odbore. BIRAČA 49.539, A TISKANO SAMO 24.930 LISTIĆA

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Danilo MEMEDOVIĆ)

(Danilo MEMEDOVIĆ)


Za izbore u 16 mjesnih odbora s 49.539 birača pripremljeno je tek 24.930 listića, čime je Grad Pula uštedio desetak tisuća kuna! No, da su tiskali puni broj, vjerojatno bi dobili i znatan popust na količinu

Za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Pule, koji će se održati u nedjelju, 16. veljače, tiska se samo pola glasačkih listića od ukupnog broja birača! Izborno povjerenstvo za provedbu izbora zaključilo je da se za 49.539 birača u 16 mjesnih odbora pripremi 24.930 listića, a gradonačelnik Boris Miletić takav je zaključak svojom odlukom i zacementirao.

"Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove vijeća MO-a donijelo je zaključak da je, s obzirom na dosadašnja iskustva vezano za odaziv birača, potrebno tiskati ukupno 50 posto glasačkih listića u odnosu na popis birača", stoji u obrazloženju Miletićeve odluke. Naizgled logično s obzirom da je na mjesne izbore u Puli prije četiri godine izašlo manje od 14 posto birača.

No, što ako baš ove godine bude drugačije? Što ako birači budu motivirani kandidaturom brojnih listi i na birališta u nedjelju iziđu u natpolovičnom broju?

Bilo bi problema! Ali bez brige, to se najvjerojatnije neće dogoditi s obzirom da Puljane kvartovski problemi i pitanja iz svog dvorišta zanimaju daleko manje od ideoloških podjela pri precijenjenim izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

Za Mjesni se odbor Sv. Polikarp-Sisplac, najveći s obzirom na broj stanovnika, tiska tek 2.500 listića, mada ima čak 5.015 birača. Sljedeći po redu je MO Šijana s 4.893 birača za koje se priprema tek 2.440 listića, dok je za 4.212 birača s Vidikovca dovoljno otisnuti tek 2.100 listića. U MO Stoja, najmanji prema broju stanovnika, za 947 građana s pravom glasa potrebno je tek 600 glasačkih listića.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter